napovednik

UNIVERSUM PLEČNIK: Od delavnice do mita
Na ogled do 21. maja 2023 I MAO

Termini vodenih ogledov v februarju: 5. 2. ob 11.00 (vodi dr. Miloš Kosec, sokustos razstave), 8. 2. ob 15.00 (vodi Katarina Metelko, umetnostna zgodovinarka), 8. 2. ob 17.00 (vodi Tomaž Štoka, sokustos razstave) in 19. 2. ob 11.00 (vodi Natalija Lapajne, sokustosinja razstave).

Razstava s pregledom izbranih arhitektovih pristopov, ki jih danes razumemo kot možno izbiro za oblikovanje bolj trajnostnih in humanih mest, ter raziskovanjem kompleksnega odnosa med učiteljem in študenti reflektira Plečnikovo bogato zapuščino in odstira v javnosti doslej manj izpostavljene teme kulture urbanega prostora. Več >>

Klik na celoten spremljevalni program >>

Kulturni praznik v MAO
Sreda, 8. februar I 10.00-18.00 I MAO

Praznik kulture predstavlja sijajno priložnost za obisk muzejev in galerij. V MAO smo pripravili pester brezplačni program:

10.00-18.00 MINIMAO igrarije
11.00 Vodstvo po gradu Fužine (vodi: Katarina Metelko, umetnostna zgodovinarka)
15.00 Vodstvo po razstavi UNIVERSUM PLEČNIK: Od delavnice do mita (vodi: Katarina Metelko, umetnostna zgodovinarka)
17.00 Vodstvo po razstavi UNIVERSUM PLEČNIK: Od delavnice do mita (vodi: Tomaž Štoka, sokustos razstave)

Vstop bo prost, dobrodošli!LUV fest >>

LUV fest na gradu Fužine
11. 2., 25. 2. in 4. 3. I 11.00 I MAO


LUV fest združuje Ljubezen, Umetnost in Vandranje po Ljubljani. Na gradu Fužine bomo LUV fest praznovali z vodenimi ogledi gradu, na katerih se bomo skupaj z najbolj ljubeznivo vodičko v Ljubljani, Katarino Metelko, sprehodili med grajskimi ambienti in se vmes spominjali čisto šekspirjansko navdahnjenih ljubezenskih dogodivščin. Po vodenem ogledu sledi sladkanje v kavarni MAO.

Prijave zbiramo na: izobrazevanje@mao.si.

Več>>
Javni poziv >>
Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti
Rok za prijave: 30. januar 2023
Rezultat sodelovanja bo koprodukcija izdelave izdelka, prototipa ali nadgradnja že obstoječega produkta v omejeni nakladi, ki bo predstavljen v okviru Trienala rokodelstva in obrti ter na drugih dogodkih in razstavah. Več >>

VIR: Muzej za arhitekturo in oblikovanje