otvoritev mostu

Dravski most, 22. 10. 2022

Spoštovani občanke in občani,
v soboto, 22. oktobra 2022, se je po dolgem pričakovanju vseh nas, sprostil promet na mostu čez reko Dravo. Obnova mostu in sprostitev prometa je bila izrednega pomena tako za občane Ruš kot Selnice ob Dravi, saj smo v tem letu in pol trajanja prenove morali bistveno prilagoditi naše poslovne in privatne obveznosti. 

Vsem občankam in občanom obeh občin, predstavnikom gospodarskih subjektov in vsem, ki jim je most vitalnega pomena, se zahvaljujemo za strpnost in razumevanje v tem obdobju. 

V obeh občinah smo si ta pomemben dogodek želeli obeležiti tako kot se spodobi – slovesno z Godbo Ruše in Mažoretami Ruše ter postrežbo z lokalnimi dobrotami.

Že v septembru so stekle priprave na dogodek, potrjen je bil scenarij prireditve in vse kar je potrebno za izvedbo slovesnosti ob tako pomembnem dogodku za našo lokalno skupnost. Zelo smo bili razočarani, ko smo v ponedeljek, 17. 10. 2022, prejeli klic Direkcije RS za infrastrukturo, da ob sprostitvi prometa, ne bo nobene prireditve. Osredotočili so se na čim hitrejšo sprostitev prometa s kratkim govorom državne sekretarke Alenke Bratušek, županj Urške Repolusk ter dr. Vlaste Krmelj.

Žal nam je, da nismo mogli dogodka obeležiti v lepši obliki, in slovesno kot si naši občani to zagotovo zaslužijo. 

Smo pa zadovoljni, da je most obnovljen in je povezava med občinama ponovno vzpostavljena, tudi z novo umeščeno kolesarsko potjo in pločnikom za pešce, zato se zahvaljujemo Direkciji RS za infrstrukturo ter vsem izvajalcem za uspešno izpeljan projekt.

PR: Občina Ruše