Občanke in občani imajo še do ponedeljka, 11. julija, do polnoči čas za oddajo predlogov projektov participativnega proračuna, namenjenih izboljšanju življenja v njihovem kraju.

Po izteku roka bo komisija preučila izvedljivost predlogov in jih uvrstila na glasovanje.

Predloge lahko oddajo občanke in občani s stalnim prebivališčem v MOK, ki bodo do dne oddaje projektnega predloga dopolnili 15 let, in sicer prek spletne aplikacije predlagam-odlocam.koper.si, osebno v vložišču Mestne občine Koper do ponedeljka v času uradnih ur ali na sedežu krajevne skupnosti prek obrazca za oddajo projektnih predlogov.

Občina k oddaji predlogov vabi tudi tiste, ki so v preteklih letih oddali predlog, a ta ni bil izglasovan. 

Predlagani projekti morajo biti v javnem interesu in dvigati kakovost bivanja. Biti morajo zakoniti in izvedljivi, finančno pa morajo biti ovrednoteni med 10 in 40 tisoč evri z vključenim DDV-jem.
Vse prispele predloge bo preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami MOK in jih posredovala v glasovanje, ki bo potekalo med 12. in 19. septembrom 2022 na povezavi predlagam-odlocam.koper.si, osebno na vložišču MOK in na sedežih krajevnih skupnosti.

Na podlagi prejetih glasov bo oblikovan prednostni seznam projektnih predlogov, ki bodo javno objavljeni in do višine razpoložljivih sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leti 2023 in 2024.

Za uresničitev projektov bo občina letno namenila 480 tisoč evrov, ki jih bo enakomerno – po 80 tisoč evrov za vsako – razdelila po posameznih območjih izvajanja projekta. Skupaj bo tako za projekt Predlagam – odločam/Propongo – decido v letih 2023 in 2024 namenila 960 tisoč evrov.

PR: MOK