REHA dnevi 2023

Vsako leto se v Sloveniji odvija pomemben dogodek na področju poklicne in zaposlitvene rehabilitacije, ki ga organizirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS – Soča ter Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji. Gre za 22. tradicionalne Dneve Poklicne in Zaposlitvene Rehabilitacije, bolj znane kot REHA Dnevi 2023.

Letošnji REHA dnevi bodo potekali 26. in 27. septembra 2023 v Kongresnem centru Portus, ki se nahaja v Hotelu Slovenija v slikovitem Portorožu. Dogodek bo združil strokovnjake, zainteresirane posameznike in organizacije, ki se ukvarjajo z vprašanji poklicne rehabilitacije in zaposlovanja invalidov.

Glavni temi letošnjih REHA dni sta izredno pomembni za izboljšanje kakovosti življenja invalidov in njihovo večjo vključenost v delovno okolje. Prva tema se osredotoča na povečanje zaposljivosti invalidov z izobraževanjem, kar je ključnega pomena za njihovo samostojnost in neodvisnost. Druga tema pa bo raziskala nove možnosti in izboljšave na področju dostopnosti za invalide, kar bo prispevalo k večji enakopravnosti in vključenosti invalidov v družbo.

Dogodek bo ponudil številne predavanja, delavnice in priložnosti za izmenjavo izkušenj ter mreženje med udeleženci.

Uredništvo si24.news