Skalno gorovje na severnoameriški celini predstavlja popolno podobo čudovite pokrajine in močne narave – kultni ameriški zahod. Nacionalni park Yellowstone je bil ustanovljen leta 1872 kot prvi naravni park na svetu in se nahaja v večjem ekosistemu Skalnega gorovja.

Skalno gorovje na severnoameriški celini predstavlja popolno podobo čudovite pokrajine in močne narave – kultni ameriški zahod. Nacionalni park Yellowstone je bil ustanovljen leta 1872 kot prvi naravni park na svetu in se nahaja v večjem ekosistemu Skalnega gorovja. Leta 2022 je Yellowstone praznoval 150. obletnico in opozoril na prelomno Pobudo za ohranjanje narave od Yellowstona do Jukona, ki povezuje in varuje življenjski prostor od Yellowstona do Jukona ter omogoča razvoj ljudi in narave.

Letos, v nedeljo 10. marca ob 20.00, bo program Viasat Nature premierno predvajal izjemno štiridelno dokumentarno serijo Divji koridor Skalnega gorovja: od Yellowstona do Jukona, ki gledalce popelje na osupljivo potovanje po veličastnem Skalnem gorovju in predstavi obsežen in osupljiv koridor življenja od Yellowstona do Jukona.

VIR: Grayling