Dela na Adamičevi cesti v Grosupljem se nadaljujejo. Že novembra lani so se pričela na odseku od Hoferja proti občini.

Dela na Adamičevi cesti v Grosupljem se nadaljujejo. Že novembra lani so se pričela na odseku od Hoferja proti občini. Tu dela potekajo ob zoženem cestišču. Drugi odsek, od križišča z Gasilsko cesto do krožišča Kogast, se je ob popolni zapori začel izvajati januarja letos.
 
V mesecu aprilu pa pričenjamo z deli na Adamičevi cesti tudi v centru mesta. Za potrebe izvedbe del bo tudi tu potrebna popolna zapora ceste, predvidoma v času od 17. 4. do 30. 6. 2023, od Adamičeve ceste 6 do Adamičeve ceste 16, v dolžini 350 m. Ne bo pa ves čas zapora na celotnem delu. V tem obdobju bo štiridnevna popolna zapora ceste zaradi asfaltiranja potrebna tudi na delu ceste od Hoferja do vključno krožišča pri Občini, kjer sicer dela v glavnini potekajo izven cestišča. Točen termin je odvisen od podrobnega terminskega plana in od vremenskih razmer.
 
Vse aktualne informacije o poteku del na Adamičevi cesti so redno objavljene na povezavi: https://www.grosuplje.si/objava/641897, kjer lahko aktualno stanje na cesti spremljamo tudi preko video kamere.
 
/
 
V sklopu del se bo obnovilo kanalizacijo, vodovodne napeljave, elektro povezave in telekomunikacijske vode. Uredilo se bo voziščno konstrukcijo, obojestranske površine za pešce, površine za kolesarje, avtobusna postajališča, površine za parkiranje, cestno razsvetljavo ter semaforizirano križišče z Ljubljansko cesto. 

Obnovljena Adamičeva cesta od Hoferja do Gasilske ceste bo zagotavljala varnejšo pot pešcem in kolesarjem, s semaforiziranim križiščem pa bo vključevanje iz Ljubljanske ceste potekalo bolj tekoče.
 
VIR: Občina Grosuplje, Jana Roštan