V četrtek, 8. decembra, ga bomo pričakali na velenjskem Titovem trgu – Po dveh letih se v dvorane vračajo tudi prireditve za otroke, ki potekajo pod nazivom Veseli december

Velenje - S prižigom praznične razsvetljave smo tudi v Velenju vstopili v praznični december.  Otroci, pa tudi odrasli, smo že v pričakovanju treh dobrih mož, ki razveseljujejo in  obdarujejo. V Šaleški dolini otroke že več kot 70 let obdaruje Dedek Mraz, za kar je vedno  poskrbela MZPM Velenje, z veliko podporo MO Velenje ter občin Šoštanj in Šmartno ob Paki. Zato bo dobri mož s sivo kučmo in belo brado zagotovo tudi letos poskrbel za veselje  številnih otrok in tudi odraslih. Tudi v minulih dveh, s pandemijo zaznamovanih letih, je prišel in obdaril otroke. Razmeram primerno se je moderniziral in otrokom darila delil kar skozi  okna avtomobilov. Letos pa bo spet lahko prišel med nas brez omejitev, česar smo vsi zelo  veseli. 

8. decembra ob 17. uri bo Dedek Mraz izpod Triglava prispel v Šaleško dolino. Ko ga bomo  čakali, bomo lahko zaplesali s plesno šolo Spin in zapeli z Mojco. Ko bo skupaj s svojimi  prijatelji prispel med nas, bo seveda najprej nagovoril otroke, ki jim oči kar zažarijo, ko ga  zagledajo. Zbrane bo pozdravil tudi velenjski župan Peter Dermol. Ko se bo dobri dedek  odpravil med otroke pod odrom, ki jih bo razveselil tudi s svojimi bombončki, pa bo za  glasbeno zabavo poskrbel Nipke, ki je bil letos s svojo skladbo »Skp se mava dobr«  ambasador tedna otroka, ki je potekal pod sloganom Skupaj se imava dobro. Njegove  skladbe poznajo vse generacije, zato nas bo zagotovo dodobra ogrel. Organizatorji dogodka  so MZPM Velenje, Festival Velenje, Rdeča dvorana Velenje, Mladinski center Velenje in MO  Velenje. 

S prihodom Dedka Mraza v Šaleško dolino se bo začel tudi sklop prireditev, ki jih MZPM  Velenje pripravlja pod nazivom Veseli december. Dedek Mraz bo na 24 prireditvah v Šaleški  dolini obdaril vse otroke od 3. do 6. leta, skupaj kar 1900, od tega v MO Velenje 1401, v  Občini Šoštanj 362 in 137 v Občini Šmartno ob Paki. Osrednji del darila je tudi letos kvalitetna  knjiga. Prejeli bodo slikanico Petelinček in jajce, ki jo je napisala Vesna Radovanovič,  ilustrirala pa Kristina Krhin. V darilni vrečki pa bo tudi otroški ustvarjalni set za izdelavo  junakov iz priljubljene risanke Bacek Jon. Po dveh letih bodo otroci darila spet dobili po tem,  ko si bodo v domovih krajanov in kulturnih domovih ogledali predstavo za otroke. Po ogledu  predstave se bodo lahko družili še z Dedkom Mrazom, ki jim bo razdelil darila. Obiskal bo  tudi vse vrtce in osnovne šole, Čarobno promenado, Dom za varstvo odraslih, domske  skupnosti, VDC Ježek … Skupaj bo opravil skoraj 100 obiskov. Poslovil se bo na Silvestrovo,  na otroški zabavi, ki se bo na Titovem trgu pričela ob 18. uri. 

VIR: MOV