Pripravite se, 21. decembra ob 21.00 bo na programu Epic Drama v Srednji in Vzhodni Evropi premierno prikazana ganljiva priredba literarne klasike Victorja Hugoja Nesrečniki,

Pripravite se, 21. decembra ob 21.00 bo na programu Epic Drama v Srednji in Vzhodni Evropi premierno prikazana ganljiva priredba literarne klasike Victorja Hugoja Nesrečniki, brezčasna mojstrovina, pod katero se je podpisal z nagrado Bafta nagrajeni scenarist Andrew Davies. Izjemna drama v šestih delih pripoveduje zgodbo o Jeanu Valjeanu, nekdanjem kaznjencu, ki ne more ubežati pred svojim preteklim življenjem in neusmiljenem zasledovanju s strani srhljivega policista Javerta. Serija bo občinstvo očarala z bogato zgodbo, izjemno igro in prekrasnimi lokacijami snemanja po vsej Evropi.


Po premieri v Združenem kraljestvu je serija Nesrečniki že požela odobravanje televizijskih kritikov, ki so jo označili kot veličasten užitek za zaključek leta. Nekaj navdušujočih citatov kritikov:

  • V časopisu The Guardian so zapisali: »Preprosto naelektreno ... Drama Andrewa Daviesa doseže svoj veličasten učinek.«
  • Pri Daily Telegraphu so navdušeni: »C'est magnifique ... izjemen užitek za konec leta.«
  • The Independent je pohvalil vlogo Lily Collins: »Lily Collins je tragični lik Fantine odigrala prepričljivo in graciozno.«

Serija Nesrečniki se odvija v Franciji po revoluciji in spremlja življenja več posameznikov, ki se spopadajo s kruto realnostjo revščine, kriminala in družbene nepravičnosti. V središču zgodbe je Jean Valjean, nekdanji kaznjenec, ki se po prestani zaporni kazni skuša odkupiti za svoja dejanja. Življenje nekdanjega zapornika je kruto in Valjeana na vsakem koraku spremljajo predsodki. Valjean, ki ga preganja preteklost, se sreča z modrim škofom iz Digne, ki ga spodbudi, da razmisli o svojih moralnih načelih in o tem, kakšno življenje želi živeti. Valjeanova pot pa se križa tudi s številnimi drugimi liki, med drugim s Fantine, obupano žensko, ki je prisiljena v prostitucijo, da bi preživljala svojo hčerko Cosette, Javertom, neizprosnim policijskim inšpektorjem, ki je odločen privesti Valjeana pred roko pravice, in Mariusom, mladim študentom, ki se znajde v političnih pretresih tistega časa. Življenja junakov se prepletajo, soočajo se z izzivi in stiskami, ki preizkušajo njihovo moč in odpornost. Hkrati pa si želijo le ljubezni, upanja in odrešitve v svetu, ki se pogosto zdi krut in neizprosen.








Serija Nesrečniki se ponaša z zvezdniško igralsko zasedbo, ki priljubljenim likom iz romana Viktorja Hugoja doda globino in pristnost:


  • Dominic West (The Affair, The Hour) blesti v kultni vlogi Jeana Valjeana, ki ga muči preteklost.
  • David Oyelowo (Selma, Spooks) uteleša neomajnega inšpektorja Javerta, ki je odločen privesti Valjeana pred roko pravice.
  • Lily Collins (Tolkien, Emily In Paris) pa je v vlogi Fantine, ki izžareva tako ranljivost kot moč, izjemno prepričljiva.
  • Zasedbo dopolnjujejo Josh O'Connor (The Durrells) kot Marius, Ellie Bamber (Nocturnal Animals) kot Cosette in Erin Kellyman (Raised By Wolves) kot Éponine, Adeel Akhtar (Victoria & Abdul) in nagrajena igralka Olivia Colman (The Crown) pa igrata gospoda in gospo Thénardier.

Eden od poglavitnih elementov serije so tudi čudovita prizorišča snemanja v Evropi. V ozadju te osupljive priredbe vidimo slikovito pokrajino Belgije, Francije in Bruslja. Od živahnih pariških ulic do mirnega podeželja – lokacije gledalce popeljejo v samo osrčje Francije v 19. stoletju.



Pripravite se na potovanje skozi čas in v vrtinec čustev ter si oglejte izjemno pripoved, očarljivo igro in osupljivo kinematografijo v šestdelni zgodovinski drami Nesrečniki. Premiera serije bo na sporedu v času praznikov, in sicer v Srednji in Vzhodni Evropi na programu Epic Drama od 21. decembra ob 21.00 dalje.

VIR: Grayling