David Durand 11. maja 2022 prevzema funkcijo direktorja oblikovanja znamke Dacia.

Bo član upravnega odbora, ki ga vodi Denis Le Vot, glavni izvršni direktor znamk Dacia in LADA. Njegov nadrejeni bo Laurens van den Acker, direktor oblikovanja in član upravnega odbora Skupine Renault. 
David Durand prevzema vodenje od Milesa Nürnbergerja, ki podjetje zapušča iz osebnih razlogov in zasledujoč druge profesionalne projekte. 
David Durand, 49, je diplomant oblikovalske šole "École supérieure de design Strate Collège" v Parizu. Svojo kariero v Skupini Renault je leta 1997 začel kot oblikovalec zunanjosti. Prav njemu so zaupali stvaritev konceptnih vozil Koleos v letu 1999 in Ellipse v letu 2002.
 
Med leti 2002 in 2009 je David Durand delal v oblikovalskih centrih v Barceloni (Španija), Seulu (Južna Koreja) in Sao Paulo (Brazilija). S svojimi mednarodnimi izkušnjami je leta 2011 postal direktor oblikovanja za cenovno dostopna vozila segmenta “Global Access”. S svojim znanjem je pripomogel k izvedbi strategije “Design to Cost” in uspehu znamke Dacia. 
 
Leta 2020 je postal direktor zunanjega oblikovanja za znamko Dacia. Sodeloval je pri oblikovanju konceptnega vozila Bigster, ki predstavlja evolucijo znamke Dacia. 
 
Z 11. majem je David Durand imenovan za direktorja oblikovanja znamke Dacia in postaja član upravnega odbora poslovne enote Dacia in Lada.  
 
David Durand je odrastel v ustvarjalnem okolju s staršema arhitektoma. Je strasten glede oblikovanja, starodobnih vozil, obnove motociklov, arhitekture in sodobne umetnosti. Je tudi navdušen jadralec, ki je že dvakrat prečkal Atlantik. 
“Veselim se dela z Davidom in sprejemanja izzivov mobilnosti prihodnosti. Njegovi ustvarjalnost, izkušnje in občutek za inovacije so splošno prepoznani tako znotraj našega vodstva kot širše v avtomobilski industriji. Ob tem bi se rad zahvalil Milesu za njegov doprinos in delo z ekipami.” 
Laurens van den Acker, direktor oblikovanja v Skupini Renault

PR in foto: Dacia