Obisk v Parizu bo medtem začela predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Dan pred uradnim začetkom iger 26. julija, bodo slovenski športniki in športnice bodo začeli s prvimi nastopi na poletnih olimpijskih igrah, ki se bodo uradno začele v petek, 26. julija. Olimpijski krst čaka rokometašice, ki se bodo v skupinskem delu pomerile z dansko reprezentanco, prvič pa bosta v Parizu nastopila tudi lokostrelca. Obisk v Parizu bo medtem začela predsednica republike Nataša Pirc Musar.
 
Slovenske rokometašice ob 9. uri čaka prvi izziv na krstnem olimpijskem nastopu. V skupini A se bodo pomerile z izbrano vrsto Danske, tretjeuvrščene z lanskega svetovnega prvenstva.
Slovenke so v pripravljalnem obdobju pred igrami odigrale tri tekme in zabeležile tri poraze. Izkupiček pripravljalnih turnirjev ne skrbi kapetanke in nosilke zastave na otvoritveni slovesnosti Ane Gros.

"Ne bi rekla, da gre za slabo popotnico za igre v Parizu, vse tri tekme sem doživela kot del procesa in priprav za igre," je dejala kapetanka, ki bo skupaj s kanuistom Benjaminom Savšek na čelu slovenske delegacije na prihajajoči slovesnosti nosila zastavo.

Danes se olimpijska tekmovanja začenjajo tudi za naša lokostrelca. Žano Pintarič kvalifikacijski boji v disciplini ukrivljeni lok čakajo ob 9.30, ob 14.15 bo olimpijske nastope začel še Žiga Ravnikar.

V slovenskem lokostrelskem taboru so prepričani, da mlada športnika lahko ob optimalnih predstavah posežeta po visokih mestih tako posamično kot tudi na mešani ekipni tekmi.
Začetek olimpijskih iger bodo pospremili tudi najvišji predstavniki držav. Predsednica republike Nataša Pirc Musar se bo v danes v Parizu udeležila mednarodnega vrha o športu in trajnostnem razvoju, ki ga pred petkovim začetkom olimpijskih iger gosti francoski predsednik Emmanuel Macron. Nato bo sodelovala na večernem srečanju voditeljev držav, katerega gostitelj bo predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach. Slednjega se bo udeležil tudi predsednik vlade Robert Golob.

vir - https://www.olympic.si/