Matejo (Grajzar) smo spoznali prek zapisov na družbenem mediju. Tako iskreno so sevale njene besede, da smo jo povabili k sodelovanju z objavo svoje zgodbe v reviji Navdihni me.

Matejo (Grajzar) smo spoznali prek zapisov na družbenem mediju. Tako iskreno so sevale njene besede, da smo jo povabili k sodelovanju z objavo svoje zgodbe v reviji Navdihni me. Koliko bolečine (smrti, odhodi), premagovanja izzivov (bolezni, izgorelosti), soočanja z izgubami (bom kdaj mama?) in tudi radosti, veselja, hvaležnosti nosi njena zgodba … smo se zavedeli šele skozi pogovor z njo. Njena moč nas navdihuje. Želimo vam, da najdete svoj vir navdiha v njeni zgodbi tudi vi. 

Sedem obiskov urgence sredi noči … odstre dejstvo: izgorelost
Mateja je naša sogovornica zaradi kar nekaj hudih izkušenj. Sama pravi, da je njena največja učna lekcija izgorelost. »Pravzaprav dve: Prva po mamini smrti, ki je rastla že nekaj časa zaradi preobilice obveznosti.« Razloži, da ne govori o obveznostih, ki bi bile nujno povezane s službo, »čeprav sem absolutno od nekdaj delala preveč, ampak sem izgorela zaradi čustvenih preobremenitev.« Mamina bolezen, skrb za oba starša, ki sta bila istočasno slabega zdravja »in je bilo skoraj vse na meni, poleg tega pa lovljenje svojega lastnega življenja. Saj ne, da bi lahko kaj dosti veliko drugače naredila, tudi sedaj, ko gledam nazaj. Ampak preveč je pač preveč.«


PR: Insights