Lani so na Čebelarski zvezi Slovenije v mesecu novembru predstavili projekt »Dan sajenja medovitih rastlin«, ki je sedaj v polnem teku.

Dan sajenja medovitih rastlin


Lani so na Čebelarski zvezi Slovenije v mesecu novembru predstavili projekt »Dan sajenja medovitih rastlin«, ki je sedaj v polnem teku. V tem času se nam je pridružilo več kot 120 podpornikov iz 22 različnih držav, ki podpirajo projekt in bodo tudi letos sadili medovite rastline.

Akcija sajenja medovitih rastlin bo 26. marca, ko bo vsak izmed nas imel možnost, da se priključi na eni izmed lokacij, ki smo jih pripravili v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije ali pa se priključi čebelarskim društvom, ki bodo prav tako sadili medovite rastline.

Veliko pa lahko storimo sedaj in na svojih domovih posadimo medovite rastline v cvetlične lončke ali na vrtu. Čebelam in ostalim opraševalcem bomo s tem zagotovili dodaten vir medičine in cvetnega prahu v brezpašnem obdobju. In naj postane naša dežela cvetoča z medovitimi rastlinami.

Več o aktivnostih projekta, sponzorjev, donatorjev, podpornikov … pa na spletni povezavi https://www.czs.si/content/dansajenja

Pridruži se nam in posadi medovito rastlino.

 
PR - Čebelarska zveza Slovenije