Ko prebiraš ponudnike strokovnih knjig, tečajev, team buildingov, vsi ponujajo rešitve, kako biti uspešen vodja, lider, menedžer.


Ko prebiraš ponudnike strokovnih knjig, tečajev, team buildingov, vsi ponujajo rešitve, kako biti uspešen vodja, lider, menedžer. Osnovni moto je, kako biti uspešen, kako uspešno voditi gospodarsko družbo ali drugo organizacijo, kako biti družbeno odgovoren. Opisujejo se načini in postopki, kako biti ali postati uspešen. Cela vrsta literature usmerja posameznike v poslovno uspešnost. Zraven knjig, druge strokovne literature, tečajev, seminarjev, ki so cenovno tudi dragi, nihče ne govori ali razvija poglavja o tem, kako je po dnevu, ko kot direktor, lider, vodja ali uspešen menedžer ostaneš brez zaposlitve. To je morda večji izziv, kot pa pot kako postati dober in odličen vodja.

V našem okolju, kjer se vsi med seboj poznamo, ljudje, stroka, menedžerji vedo, kdo je bil na prejšnjem vodstvenem mestu dober, uspešen, inovativen, prepoznaven. Vprašanje je, kako naprej, dan po tem, ko ostaneš brez položaja, vodenja ali liderstva. Vprašanje, ali si morda politično kontaminiran, medijsko razcefran in strokovno degradiran. Velikokrat odhod z vodstvenega položaja ni lep, prijeten predvsem pa dober. Če je odhod sproduciran z afero, predhodno slabo poslovno odločitvijo, politično nekompatibilnostjo, zna v ljudeh na odhodu povzročiti različne odzive. Čas, ko ostaneš sam, bi lahko v osnovi razdelili v tri časovne sklope (op. uredništva: Danilo svetuje in pripoveduje iz prve roke, saj se je julija pred dvema letoma soočil točno s takšno situacijo).


PR: Insights d.o.o.