Ponedeljek, 8.1.2024Toni Mulec ponovno na stopničkah razreda Rally2! "Danes sem prevozil 300 kilometrov brez zadnje zavore."

Dakar 2024, 3. etapa: Al Duwadimi - Al Salamiya


Ponedeljek, 8.1.2024Toni Mulec ponovno na stopničkah razreda Rally2! "Danes sem prevozil 300 kilometrov brez zadnje zavore."


Dragi prijatelji, podporniki, novinarji in ljubitelji puščavskih dirk!

Za nami je 3. etapa izjemno težke izdaje relija Dakar, ki je izločil že lepo število tekmovalcev - med njimi kar nekaj favoritov za najvišja mesta. Toni Mulec je tudi danes ponovno dokazal, da mu je reli Dakar pisan na kožo - vozil je hitro, a po pameti in rezultat je temu primeren. Danes zvečer bodo tekmovalci prenočili v osmih velikih šotorih stran od svojih ekip, ki so v cilju etape lahko delale 2 ure na motociklih svojih varovancev, nato pa nadaljevale pot v bivak v Al Hofufu.
 
Ob prihodu v maratonski bivak je Toni takole opisal današnjo etapo:
"Ko gledam današnji rezultat, moram priznati, da nisem imel tako dobrega občutka. Malo sem samokritičen, malo nezaupljiv do svoje navigacije, malo pa me čisto iskreno moti, da ne sedim na tovarniškem motorju. Ampak vse to že veste."Recimo, da danes zjutraj nisem najbolje štartal. Bivak smo zapustili že ob štirih zjutraj, tako da se niti nismo uspeli pošteno zbuditi. Na začetku hitrostne etape smo imeli zelo nizko sonce, slabo svetlobo, na poti je bilo spet veliko skal, ki so kot labirint. Naredil sem nekaj navigacijskih napak, dokler se nisem zares ogrel, sprostil in ZBUDIL. Padel sem v ritem, začel uživati in na trenutke kar lepo letel. Kakor koli, organizator se ni šalil, ko je napovedal, da bo letos navigacija peklenska."



"Nekaj časa sva dirkala skupaj z Dumontierjem, nato pa sem na km 130 z zadnjim diskom zadel v kamen. Utrgalo je vijak, disk pa je bil tako skrivljen, da ga nisem mogel poravnati nazaj. Vseh naslednjih 300 km sem tako odvozil brez zadnje bremze oziroma z minimalno delujočo zadnjo bremzo. Parkrat sem bil prehiter in sem moral zabremzati na grmičkih, a to niso ti naši grmiški, to so takšna mala drevesa z ošiljenimi vejami! Enega sem nasadil na polno, tako da sem v cilj pripeljal ves raztrgan."
"Med potjo sem videl na tleh ležati poškodovanega Buhlerja in me je stisnilo pri srcu. Ti prizori te vedno streznijo in malo spustiš plin. Na koncu je bila moja hitrost vseeno dovolj dobra za 2. mesto razreda, mehaniki pa so v dveh urah, ki so jih imeli na voljo, uspeli popraviti disk. Jutri nas čaka drugi del tega polmaratona, motocikel je b.p. in sam grem v etapo neobremenjen."

Jutri je torek, na Dakarju pa samo še en dolg dan: 299 km hitrostne preizkušnje in 322 km povezovalne etape. Dirkanje po raznolikem terenu po dodatno otežila zelo zapletena navigacija, polna ugank.
 
Avtor fotografij je agencija @RallyZone,

Dakarski pozdrav, lahko noč Slovenija in hvala za vso podporo!


Toni Mulec

BAS WORLD KTM RACING TEAM #24
"Pozitiva, druge ni!" - Toni Mulec, dakarski tekmovalec s številko 24

PARTNERJI


VIR: MEDIA | ToniMulec.si - DAKAR 2024