Torek, 16.1.2024Toni Mulec izgubil eno mesto v skupnem seštevku, a dobil bitko s samim sabo"Ta etapa mi je dala vetra, a jutri je nov dan!"

Dakar 2024, 9. etapa: Ha'il - Al'Ula



Torek, 16.1.2024Toni Mulec izgubil eno mesto v skupnem seštevku, a dobil bitko s samim sabo"Ta etapa mi je dala vetra, a jutri je nov dan!"
 

 
Dragi prijatelji, podporniki, novinarji in ljubitelji puščavskih dirk!
Za nami je 9. etapa relija Dakar, ki je že močno utrujene udeležence znova postavila na preizkus posebne vrste. Današnja etapa je bila večinoma čisto dirkanje po odprtih ravninah in makedamskih cestah. Toni Mulec je imel precej težav s splošnim počutjem in pomanjkanjem energije, a je etapo kljub temu končal na solidnem 18. mestu (7. mestu razreda Rally2). Samokritični Korošec je takole pokomentiral svojo današnjo predstavo:
 
"Če rečem, da je bil današnji dan zame zelo težak, se malo smešno sliši, ker je na Dakarju vsak dan težak. A recimo, da je bil ta dan zame še nekoliko težji od ostalih. Počutje enostavno ni bilo pravo, glava ni ubogala in sem se kar precej pregovarjal z njo.  Jo prepričeval, da še ni nič izgubljeno, če mi en dan ne gre, kot bi si želel." "Zjutraj je bilo nekaj mivke, nekaj sipin in tu mi je šlo kar v redu. Ritem je bil dober, a očitno mi je mivka poskrkala preveč energije. Na km 100 sem tako zgrešil kontrolno točko - odločil sem se, da se vrnem in jo poiščem, saj bi zlahka izgubil še več časa s kazenskim pribitkom. Tik pred nevtralizacijo me je dodatno zmučila visoka sipina, ki je nisem uspel odvoziti v prvo, zato sem moral ponavljati.""Po nevtralizaciji pa se je začelo dirkanje na gas, na vse ali nič, traso so večinoma sestavljale prostrane ravnine in ceste. Če sem čisto iskren, mi etapa ni preveč ustrezala, ker ni bila niti malo tehnična. Vedel sem, da izgubljam precej časa, koncentracija ni bila na mestu, glava je bila polna skrbi. Zjutraj nas je precej prepihalo, tudi včeraj me je na motorju več ali manj zeblo in hočeš nočeš pomisliš, da se te nekaj loteva.""Kljub povedanemu sem varno prispel v cilj. Zdaj bom naredil vse, kar je v moji moči, da se čim bolje regeneriram in dobro naspim. Upam, da je bil zame to le en ne preveč posrečen dan, ki bo jutri zjutraj že pozabljen. Ostajam optimističen in pozitiven! Cilj je vedno cilj, še pred tem pa bi se jutri rad spet vrnil v igro in napadel najvišja mesta."

Jutrišnja krožna etapa se vrača v labirint monumentalnih skal v okolici starodavne Al'Ule. Dirkače čaka 371 km na čas ter povezovalna etapa, dolga 241 km. Tri etape pred koncem reli Dakar še ne misli popustiti - 10. etapa bo zaradi na gosto posejanih skal zahtevala popolno osredotočenost na potno knjigo.

Avtor fotografij je agencija @RallyZone,

Hvala za vaše cenjene objave in dakarski pozdrav!


|  | "Moj moto? Pozitiva, druge ni!"-Toni Mulec, BAS World KTM Racing Team # 24

PARTNERJI


VIR: MEDIA | ToniMulec.si - DAKAR 2024