Sreda, 17.1.2024Toni Mulec po nesrečnem padcu v cilju - cel in še vedno na skupnem 15. mestu!"Za trenutek sem pogledal v potno knjigo - in oddrsel po tleh."

Dakar 2024, 10. etapa: Al'Ula - Al'Ula



Sreda, 17.1.2024Toni Mulec po nesrečnem padcu v cilju - cel in še vedno na skupnem 15. mestu!"Za trenutek sem pogledal v potno knjigo - in oddrsel po tleh."
 

 
Dragi prijatelji, podporniki, novinarji in ljubitelji puščavskih dirk!
Za nami je 10. - krožna etapa relija Dakar, ki je našemu rekmovalcu pripravila nekaj težkih preizkušenj. Po izjemnem prvem delu dirke, ko je Toni Mulec ves čas vozil med prvo deseterico, je v drugi polovici speciala zadel v skalo, zdrsel po tleh in precej poškodoval motor. Ali kot je povedal sam:

"Današnji dan si bom zapomnil za vse večne čase. To je dan, ko sem na letošnjem Dakarju najbolje navigiral in imel najboljši tempo ter obenem največjo srečo v nesreči. A gremo po vrsti ...""Zjutraj sem se zbudil z bolečim grlom in brez glasu, a glava je bil začuda bistra, jaz pa odlično razpoložen. Na povezovalni etapi me je spet prezeblo, a to je zdaj že klasika. Ko prvih kilometrih speciala, ko sem se še nekoliko lovil, pa sem padel v tisti famozni tok, ko vse teče in kar letiš. Vse do nekaj malega pred nevtralizacijo sem navigiral sam - in to brez napak. Malo pred cono za točenje bencina sem ujel Sandersa in Lepana, ju poskusil prehiteti, a mi je zmanjkalo nekaj metrov."
 
"V drugi del speciala sem tako štartal v prah, a sem se kljub temu dobro znašel. Vse je bilo več ali manj v redu, dokler nisem na 200-tem kilometru za trenutek pogledal v potno knjigo in - poletel. S prednjim kolesom sem zadel v skalo in oddrsal po kamnih. K sreči sem padel tako, da sem ostal cel, kar pa ni mogoče trditi za motor. Utrgal sem sklopko ter skrivil radiator za vodo - in olje! Leva plastika se je nato motorja držala le z nalepkami in me ovirala pri vožnji. Sklopke nisem mogel uporabljati, a skrbelo me je predvsem zaradi mašine. Ko se je prižgala lučka za temperaturo, sem precej spustil gas in molil do cilja, da me motor ne bi izdal." "Po čudežu se mi motor ni povsem pregrel, tako da ostajam v igri. Motor bo jutri zjutraj spet pripravljen za napad, jaz pa tudi. Seveda mi je žal za ta padec, saj bi danes lahko na lestvici lepo napredoval. A lahko bi me mašina tudi pustila na cedilu. Vse to je del dirkanja, zato danes ne morem biti kaj drugega kot zelo hvaležen, da se je izšlo, kot se je. Grizemo dalje!"




Jutri dirkače čaka še zadnja dolga etapa - kar 480 km dirkanja na čas! Po krajši povezovalni etapi bodo prispeli v Yanbu, kjer se bo v petek z 12. etapo zaključil letošnji Dakar.
Avtor fotografij je agencija @RallyZone.

Hvala za vso podporo in lep dakarski pozdrav!


"Moj moto? Pozitiva, druge ni!" - Toni Mulec, BAS World KTM Racing Team # 24




VIR: MEDIA | ToniMulec.si - DAKAR 2024