Ste se že odločili, kaj nameravate početi ta konec tedna? Krajevne skupnosti imajo za vas prav poseben predlog.

Ste se že odločili, kaj nameravate početi ta konec tedna? Krajevne skupnosti imajo za vas prav poseben predlog. V okviru dneva zemlje, ki ga praznujemo 22. aprila, bodo po nekaterih krajevnih skupnostih potekale čistilne akcije, v katerih lahko krajani v prijetni družbi skupaj s svojimi sosedi in prijatelji poskrbimo, da bomo živeli v lepšem okolju.

Geopark Idrija v petek, 21. aprila, organizira čistilno akcijo na območju Lajšta v Idrijski Beli. Za opremo bo poskrbljeno, zaradi lažje organizacije pa naprošajo, da udeležbo do četrtka sporočite na številko 05 93 44 077 ali e-naslov irma.pivk@geopark-idrija.si.
KS Idrija organizira prireditev DAN ZEMLJE, ki bo potekala v soboto, 22. aprila. V sklopu prireditve bo organizirana čistilna akcija mesta Idrija in okolice, hkrati pa bodo potekali tudi številni drugi dogodki. Tako boste lahko prejeli brezplačne sadike bršljank in medovitih rastlin, sodelovali na različnih delavnicah, si ogledali zanimive predstavitve in še marsikaj. Natančnejši program najdete na spletni strani KS Idrija http://ksidrija.idrija.si/2023/04/05/dan-zemlje-sobota-22-4-2023/.
Vsi prostovoljci, ki bi radi sodovali pri čistilni akciji, se boste zbirali med 8. in 9. uro na glavnem trgu, nato pa se razdelili po skupinah. Za opremo (vrečke in rokavice) bo poskrbljeno.
KS Spodnja Idrija bo organizirala čistilno akcijo, ki so jo prejšnji vikend zaradi slabega vremena morali prestaviti. Krajani se boste zbrali v soboto, 22. aprila, ob 10. uri pred staro OŠ na vasi. Za opremo in manjše okrepčilo bo poskrbljeno.
KS Črni Vrh prav tako vabi krajane v soboto, 22. aprila, da se ob 8. uri zberete v črnovrškem parku iz, v skupinah po zaselkih, ob 12. uri pa vse sodelujoče v akciji vabijo v park na pico. Oprema bo na voljo v črnovrškem parku, med tednom pa jo bo mogoče prevzeti pri Ivanu Rudolfu v Trebčah. Prav tako bosta od 22. aprila do 2. maja na voljo dva zabojnika za kosovne odpadke pri tehnični trgovini v trebčah in pri mlekarni v Zadlogu.
KS Godovič bo čistilno akcijo prav tako izvedla v soboto, 22. aprila. Zbirno mesto je od 8.30 dalje na bajerju. Za opremo in prigrizek po končani akciji bo poskrbljeno. Vabijo tudi, da se na čistilno akcijo do četrtka prijavite na naslovu ks-godovic@idrija.si.
Pohvale vsem organizatorjem za izvedbo. Če smo na koga pozabili, se opravičujemo.
Vsem, ki se boste akcij udeležili, pa že v naprej zahvala, da tudi vi pomagate pri ohranjanju čistega okolja, v katerem živimo. Upamo, da bomo s skupnimi močmi poskrbeli, da okolje čisto tudi ostane.

VIR: Občina Idrija