Potovanje po Afriki, Avstraliji, Aziji, Južni Ameriki in Severni Ameriki je končano. Lexie in Explorer sta se vrnila v Evropo za zadnjo etapo, ki se začne na Norveškem s končnim ciljem v Nici v Franciji.

Potovanje po Afriki, Avstraliji, Aziji, Južni Ameriki in Severni Ameriki je končano. Lexie in Explorer sta se vrnila v Evropo za zadnjo etapo, ki se začne na Norveškem s končnim ciljem v Nici v Franciji.

Še preden se vožnja sploh začne, Lexie obišče profesionalno plavalko Anne Möller, da bi se potopila v ledene vode Osla. V tako hladni vodi ni bila še nikoli, zato je pred plavanjem nekoliko zaskrbljena, hkrati pa deluje neustrašno. Kmalu za tem je spoznala, da je mrzla voda pravzaprav dobro zdravilo za jet lag.

Po koncu ledenega izziva sta se z Explorerjem prijetno ogrela in se počasi odpravila proti jugu. Zapustila sta Norveško in odšla na pot proti švedski obali. Zapeljala sta se čez osupljiv most Øresund, ki je dolg skoraj 8 kilometrov in je prehod med Švedsko in Dansko, hkrati pa je tudi drugi najdaljši most v Evropi. Prehod se konča z 4 kilometre dolgim predorom Drogden, ki se uporablja namesto mostu – s tem se skušajo izogniti oviranju zračnega prometa, saj se v bližini nahaja letališče.

Na Danskem je Lexie imela priložnost preizkusiti Explorerjev strešni šotor. Z vso podporno ekipo in njihovo opremo, divje kampiranje tokrat ne pride v poštev. Lexie pa si kljub temu zaželi preizkusiti strešni šotor, še posebej, ko opazi, da ga je zelo lahko postaviti.

Pot se nadaljuje s prihodom na mejni prehod Nemčije, kmalu za tem pa še Nizozemske in Belgije. Ko sta prestopila mejo Francije se je Lexie začela zavedati, da se potovanje okoli sveta bliža koncu. Po kar šest mesečnem potovanju sta prišla na ozemlje države, kjer se potovanje končuje. Čas je za razmislek o dosedanjem potovanju in fokus na prihod na cilj. Nestrpno pričakujemo prihod Lexie in Explorerja na ciljno črto v Nici, ki bo v torek 26.3.2024, kjer bo potekal tudi prenos dogajanja v živo in prikazal zadnje trenutke te dogodivščine.

Spremljajte Lexijino potovanje okoli sveta na kanalih kot so  X, Instagram in YouTube.

VIR: Ford