V Zavodu Celeia Celje so tudi za letošnje jesenske počitnice na enem mestu zbrali doživetja šestih različnih organizatorjev. Ti bodo od 28. oktobra do 5. novembra pripravili raznolik program v starem mestnem jedru Celja in na Starem gradu.

V Zavodu Celeia Celje so tudi za letošnje jesenske počitnice na enem mestu zbrali doživetja šestih različnih organizatorjev. Ti bodo od 28. oktobra do 5. novembra pripravili raznolik program v starem mestnem jedru Celja in na Starem gradu.

Za letošnja jesenska počitniška doživetja bodo v Celju poskrbeli v Muzeju novejše zgodovine Celje, Kinu Metropol, Osrednji knjižnici Celje in Kavarni in slaščičarni Pri Mišku Knjižku, Tehnoparku Celje, Celjskem mladinskem centru in Zavodu Celeia Celje. V slednjem bodo raznolik program za otroke, mlade in družine vse dni, razen ponedeljka, 30. oktobra, izvajali na Starem gradu Celje. »Skozi različna zabavna doživetja bomo odpirali vrata skritih zakladov preteklosti našega mesta. Pripravljamo dan srednjeveških iger, razkrivanje skrivnosti življenja vitezov, lov na grajski zaklad, obisk grajske tiskarne, delavnico kaligrafije in izdelovanja pečatov, jesenski sprehod na grad z ogledom grajskega poslopja, sprehod z lovcem do Drevesne hiše in poseben program na noč čarovnic,« je o programu, ki so ga v Zavodu Celeia Celje pripravili za počitniške dni, povedala direktorica, mag. Maja Voglar. Zadnji oktobrski dan bo na Starem gradu Celje v znamenju čarovnic. Ob 14. in 16. uri vabijo na kostumirano vodenje po začaranih stolpih s poudarkom na viteških podvigih in Veronikinih čarovniških muhah. Ob 18. uri pa bo sledilo posebno doživetje za otroke »Čarovnice kuhajo čarovnijo«. 31. oktobra bo v starem mestnem jedru čarovniško rajanje že dopoldan (od 10.00 do 13.00) potekalo v Celjskem mladinskem centru, nadaljevalo (od 14.00 do 16.00) se bo v Tehnoparku Celje in nato (ob 16.00), v družbi čarodeja Andreja, še v Osrednji knjižnici Celje oz. Kavarni in slaščičarni Pri Mišku Knjižku.

V okviru počitniškega programa v Kinu Metropol pripravljajo matineje, v Tehnoparku Celje bo potekalo deset različnih delavnic, čarovniška akademija in že omenjeno strašno rajanje z Mini DJ akademijo in robotkoma, v Muzeju novejše zgodovine Celje pa, od prihodnjega četrtka do sobote vabijo na počitniška druženja v muzeju z ogledom razstav in otroškimi ter družinskimi ustvarjalnicami.

VIR: Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje