Občina Gorje je z zavodom Zlata mreža podpisala pogodbo za projekt Prostofer (izpeljanka iz besed 'prostovoljni šofer') in s tem namenom nabavila vozilo Dacia. Prostofer je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, v katerem sodeluje že več kot 93 slovenskih občin.

Občina Gorje je z zavodom Zlata mreža podpisala pogodbo za projekt Prostofer (izpeljanka iz besed 'prostovoljni šofer') in s tem namenom nabavila vozilo Dacia. Prostofer je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, v katerem sodeluje že več kot 93 slovenskih občin.  Namenjen je starostnikom oziroma najbolj ranljivi skupini v naši družbi, ki nimajo lastnega prevoza, so težje gibalno sposobni ali jim uporaba javnih prevozov predstavlja težavo. Storitev, ki bo v Gorjah zaživela v maju, je za uporabnike popolnoma brezplačna, izvajajo pa jo vozniki prostovoljci. Na občino se je prijavilo kar 15 prostovoljnih voznikov, za katere je že potekalo izobraževanje in usposabljanje.
Kako naročiti prevoz?
Za prevoz uporabniki pokličejo brezplačno telefonsko številko 080 10 10 klicnega centra zavoda Zlata mreža vsaj tri dni pred prevozom, in sicer vsak delovnik med 8. in 18. uro. Klicni center nato zabeleži naročilo in opravi koordinacijo med uporabnikom in prostovoljcem, ki bo uporabnika prišel iskat na dom, ga odpeljal na želeno lokacijo, počakal in odpeljal nazaj na dom. V aprilu uporabniki lahko naročijo prevoz za mesec maj.
VIR: Občina Gorje