V mesecu oktobru Botanični vrt Univerze v Mariboru na ogled nudi najbolj pisano paleto barv. Vabljeni na prijetne sprehode in izobraževalne dogodke: sobota, 15. oktober, med 10.00 in 13.00, Življenje, običaji in kulinarika

Zrinka M.


V mesecu oktobru  Botanični vrt Univerze v Mariboru  na ogled nudi najbolj pisano paleto barv. Vabljeni na prijetne sprehode in izobraževalne dogodke:
sobota, 15. oktober, med 10.00 in 13.00, Življenje, običaji in kulinarika

Letošnjo prireditev bomo povezali z aktualnimi arheološkimi najdbami in paleobotaniko. Z nami bo dr. Tjaša Tolar (ZRC SAZU), aheobotaničarka, in arheologi iz Filozofske Fakultete Univerze v Ljubljani, ki bodo predstavili svoje delo.

V sklopu dogodka bo pred večnamenskim prostorom v botaničnem vrtu potekala degustacija jedi iz pražit. Pripravljamo jo skupaj z Večgeneracijskim centrom občine Hoče Slivnica in z Visoko strokovno šolo za gostinstvo in turizem iz Maribora.

Otroci in odrasli bomo lahko preteklost spoznavali skozi 3D očala in se urili v spretnostnih nalogah.
Vabljeni tudi na ogled arheološke učne poti, ki poteka skozi Botanični vrt Univerze v Mariboru.
Vstopnina v vrt po ceniku.
 
četrtek, 20. oktober, ob 16.30, Jesensko sajenje in zaščita vrtnic, praktičen prikaz
Pridružite se nam v rozariju botaničnega vrta, kjer se bomo pod strokovnim vodstvom Jelene in Simona Škorjanca seznanili z opravili v rožnih gredah jeseni. Potekal bo tudi praktičen prikaz pravilnega sajenja vrtnic. 
Na ogled sta fotografska razstava Vrt v štirih letnih časih in stalna razstava z naslovom 'Kako so živeli…'   v večnamenskem objektu v botaničnem vrtu Univerze v Mariboru znotraj odpiralnega časa.
  
Botanični vrt Univerze v Mariboru je v mesecu oktobru odprt vsak dan:
od ponedeljka do petka ter sobote, nedelje in prazniki: od 9.00 do 18.00 ure,
Vstopnina v vrt je 5 evrov.
Za člane društva prijateljev botaničnega vrta je vstop prost.
 
Blagajna botaničnega vrta: 051 696 272
Dogodki: 031 310 330
Vodeni ogledi: 031 592 162
botanicnivrt.um.si
 
Prisrčno vabljeni!       

PR: Občina Miklavž na Dravskem polju