Na največjem dogodek na temo trajnostnega transporta v Sloveniji v centru Ljubljane bo Bolt predstavil številne prednosti vožnje z e-skiroji in ponudil izobraževanje o varni vožnji in parkiranju e-skirojev

Ljubljana, 13. oktober 2022 – Bolt, največji operater mikromobilnosti v Evropi, bo v okviru dogodka Future Zero na Kongresnem trgu v Ljubljani to soboto, 15. oktobra, med 10. in 17. uro organiziral poligon varne vožnje z električnimi skiroji. S poligonom varne vožnje bodo predstavniki podjetja Bolt in inštruktorji varne vožnje predstavili številne prednosti vožnje z e-skiroji, ki so eden izmed trajnostnih načinov prevoza, za okolje in zmanjševanje prometnih zastojev. Predstavniki Agencije za varnost prometa in Policije pa bodo spregovorili o pomenu varnosti tudi pri vožnji in parkiranju električnih skirojev.


Vsi, ki se bodo preizkusili v vožnji na poligonu varne vožnje, bodo dobili več informacij o tem, kako lahko e-skiroji zmanjšajo prometne zastoje v mestih in so bolj okolju prijazni ter hkrati zagotovijo varno vožnjo za druge udeležence v prometu. Vsak se bo lahko preizkusil v premagovanju ovir na poligonu, inštruktorji pa bodo izpostavili pomembna pravila varnosti v prometu.  

Med vožnjo in uporabo morajo vozniki upoštevati splošna pravila o varnosti električnih skirojev:   
  • Nosite čelado - priporočamo, da imate čelado in jo med vožnjo vedno nosite. Za mladoletne je uporaba čelade obvezna.
  • Bodite pozorni – preverite promet okoli sebe in začnite z vožnjo počasi. 
  • Ne vozite pod vplivom alkohola - nikoli ne vozite električnih skirojev pod vplivom alkohola ali drugih substanc.
  • Spoštujte prometna pravila - med vožnjo z električnim skirojem upoštevajte prometna pravila. Spoštujte tudi druge udeležence v prometu. 
  • Ne vozite po pločniku - uporabljajte kolesarske steze. Vedno dajte prednost pešcem.
  • Na električnem skiroju naj se vozi le ena oseba - ne izpostavljajte sebe in drugih nepotrebni nevarnosti. Vedno vozite sami! 
  • Ne ovirajte in ne povzročajte nereda - ne ovirajte dostopnosti pločnikov, avtobusnih postajališč ali prehodov za invalide.
  • Parkirajte odgovorno - električni skiro vedno parkirajte na območjih, namenjenih parkiranju električnih skirojev.
  • Poravnajte se v vrsto – ne zaparkirajte ostalih električnih skirojev ter koles, parkirajte skiro ob skiro.

»Skrb za varnost je nikoli končana naloga in za nas pomembna prioriteta,« je poudaril Matej Črne, vodja operacij za Slovenijo pri podjetju Bolt .«Zavedamo se, da je vsako mesto drugačno. Prav zato pri Boltu prilagajamo naš pristop vsakemu posameznemu okolju, da našim uporabnikom in lokalnim skupnostim zagotovimo najvarnejšo možno storitev. Tudi Ljubljana ima svoje edinstvene izzive in dinamiko, ki se jih trudimo upoštevati,« je še dodal.

***
O podjetju Bolt
Bolt je evropska superaplikacija, ki ima 100 milijonov uporabnikov v 45 državah in več kot 500 mestih po Evropi in Afriki. Podjetje si prizadeva pospešiti prehod z osebnih avtomobilov na skupno mobilnost in ponuja boljše alternative za vse primere uporabe, vključno s prevozi, souporabo avtomobilov in električnih skirojev ter dostavo hrane in živil. Za več informacij obiščite: www.bolt.eu

PR: IPPR