Dan Zemlje 22. april v ara Shoes obeležujejo z zeleno!

Obutvena industrija je odgovorna za 1,4 % globalnih emisij toplogrednih plinov. Morda se to na prvi pogled res ne sliši zastrašujoče, a za primerjavo bo morda zanimiva informacija, da letalski transport predstavlja 2,5 % globalnih emisij toplogrednih plinov.
Težav potrošništva, hitre mode, masovne proizvodnje, nizkocenovne obutve in posledično novih odpadkov v obliki zavržene obutve vsekakor ne gre prezreti. Da se povprečen čevelj razgradi, lahko traja tudi do 40 let.

Kvaliteta pred kvantiteto
Ara z več kot 60-letno tradicijo v izdelovanju obutve se okoljske problematike še kako zaveda in že od začetka deluje z idejo o kvalitetno izdelani obutvi, ki jo boste radi in dolgo časa nosili. V zadnjih letih so tej ideji pridružili dodatne ukrepe, s katerimi korakajo na bolj zeleno pot, kar je čudovita novica za vse, ki s svojimi nakupi poskušamo kar najmanj vplivati na okolje in hkrati prispevati k razvoju okolju prijaznejših tehnologij.

Celosten koncept trajnosti - od delavca do potrošnika
Ko govorimo o odgovorni trajnostni proizvodnji, ne moremo mimo razmer, v katerih delajo zaposleni v tovarnah obutve. Ara je v zadnjih letih proizvodnjo selila v lastne tovarne na Portugalsko. Zaposleni v proizvodnih obratih so obravnavani po visokih nemških standardih in delajo v primernem, varnem in skrbno kontroliranem okolju ter so za delo pošteno plačani.

V pomladno-poletni kolekciji se je premierno predstavila linija obutve ara a-round, v njej pa najdemo nizek in visok model AVIO superg narejenih iz usnja, obdelanega brez kroma, s podplatom, kjer ni uporabljenega lepila, in vezalkami, ki so narejene iz recikliranih plastenk. Superge modnega atraktivnega videza in v širokem naboru barv so samo začetek linije, ki se bo v naslednjih kolekcijah dopolnjevala in širila še na ostale modele obutve.
Eden izmed korakov k varovanju okolja je tudi uporaba hitro obnovljivih naravnih virov, kot je bambus, ki ga ara uporablja za notranjost čevljev - velik del vložkov je izdelan iz bambusovih vlaken, ki se čudovito obnesejo, saj dobro absorbirajo vlago in zagotavljajo prijetno klimo za stopala.

Okolju prijaznejša embalaža
V poplavi odpadne embalaže ni zanemarljivo, da spregovorimo tudi o tem. Ara pri proizvodnji škatel za svoje čevlje ne uporablja dodatnega lepila. Papir, v katerega je ovita obutev, pa je izključno recikliran.

Oglejte si katalog pomladno-poletne kolekcije 2022 in se pridružite ari na njenem Instagram in Facebook profilu.

PR: Sidera