Skupina Bisol Group 45 dni po avgustovski vodni ujmi postopno zaganja proizvodnjo. Reka Savinja v Latkovi vasi pri Preboldu je namreč na dveh mestih, 300 in 500 metrov stran od sedeža družbe, prebila in odnesla brežino reke.

Prebold, 18. septembra - Skupina Bisol Group 45 dni po avgustovski vodni ujmi postopno zaganja proizvodnjo. Reka Savinja v Latkovi vasi pri Preboldu je namreč na dveh mestih, 300 in 500 metrov stran od sedeža družbe, prebila in odnesla brežino reke. Nastala je gospodarska škoda, ki presega 30 milijonov evrov, so danes sporočili iz Bisola.

Po izlitju Savinje se je okolica Bisola spremenila v veliko razlivno območje in povsem ohromila poslovanje skupine, so zapisali v podjetju.
Kot je povedal predsednik uprave skupine Bisol Group Uroš Merc, je v poslovnem smislu zaradi ekonomije obsega ponovna vzpostavitev proizvodne dejavnosti na prvem mestu. Vesel je, da jim je kljub obsežnosti škode "z nadčloveškimi napori uspelo v rekordnem času".

V družbi si prizadevajo v čim krajšem možnem času nadoknaditi zamude pri dobavah. Prioriteta pri zagonu proizvodnje bo usmerjena v produkte, blagovne znamke Bisol. Zamude na preostalih segmentih bodo postopoma odpravljali do konca leta, v celoti naj bi jih po napovedih predvidoma sanirali do konca prvega četrtletja prihodnjega leta.

S pridobitvijo novega laminatorja, ki je zaradi zamude ladjarja po pojasnilih podjetja za las ušel poplavi, je Bisolu siceršnje proizvodne kapacitete uspelo povečati za 25 odstotkov. Postopek laminiranja fotonapetostnih modulov je drugi najbolj kompleksen tehnološki proces takoj za spajkanjem sončnih celic in solarnim modulom znamke Bisol omogoča 50-letno življenjsko dobo in več.

Naložba predstavlja uresničitev smernic na področju povečanja evropskih proizvodnih kapacitet v solarni industriji, so še zapisali.

VIR: STAkrog