Drage bralke, dragi bralci, prijazno vabljeni na 5. Beletrinino debato z naslovom Etika v postkovidnem obdobju, ki bo v sredo, 9. marca 2022, ob 19. uri potekala v hibridni obliki

Drage bralke, dragi bralci, prijazno vabljeni na 5. Beletrinino debato z naslovom Etika v postkovidnem obdobju, ki bo v sredo, 9. marca 2022, ob 19. uri potekala v hibridni obliki – v živo v Klubu Cankarjevega doma ter v spletnem prenosu na Beletrininem YouTube kanalu.

Je etika po dveh letih pandemije res že postala tema za zgodovinarje, kot se provokativno sprašujejo nekateri? Je družba res razpadla v prah partikularnih interesov? Je odnos do necepljenih res diskriminatoren in etično sporen ali gre le za načrtno pregrevanje nastale situacije za uresničevanje kratkovidnih političnih ciljev? Je kriza res le težava ali pa lahko prinese tudi kaj pozitivnega, kot na primer priložnost za prepotrebni samopremislek? Ali ni morda inercija še usodnejša od izrednih razmer? Ali lahko zaradi njenega globalnega dosega govorimo tudi o krizi medkulturnega in medgeneracijskega dialoga?

O vsem tem in še čem bodo mnenja izmenjali indologinja dr. Tamara Ditrich, sinologinja dr. Jana S. Rošker, filozof dr. Blaž Zabel ter esejist in pesnik Muanis Sinanović. Pogovor bo povezovala novinarka in voditeljica Nina Jerman.

Brezplačne vstopnice za dogodek lahko prevzamete na blagajni Cankarjevega doma ali si jih predhodno zagotovite preko spleta.

Z nizom pogovornih dogodkov, naslovljenih Beletrinina debata, osvetljujemo aktualne in vznemirljive teme. Toplo vas vabimo k sodelovanju v debati in zastavljanju vprašanj, kar bo mogoče tako v dvorani kot v spletnem prenosu.

Prijazno vabljeni!

PR: Beletrina