vabljeni k branju zadnjega Beletrininega tedenskega novičnika v avgustu.

Drage bralke, dragi bralci,
vabljeni k branju zadnjega Beletrininega tedenskega novičnika v avgustu.

Knjiga tedna
V nepričakovanem sodelovanju velike ljubiteljice in poznavalke gliv Katarine Grabnar Apostolides in priznane avtorice Ane Schnabl je nastala prav posebna knjiga z naslovom Zadnja vijoličasta bledivka, ki v osrednjem delu predstavlja Katarinino pretresljivo življenjsko zgodbo, ponuja pa tudi nešteto anekdot in doživetij z glivami ter vpogled v zakulisje tega zanimivega kraljestva.

Beletrina v živo
V tokratni epizodi oddaje Beletrine v živo smo gostili dramaturginjo in pisateljico Evo Mahkovic, ki je v pogovoru z Manco G. Renko predstavila svojo pravkar izdano knjigo Toxic, ki je po avtoričinih besedah »avtofikcija, dnevnik, koledar, glitter, tema, roza, kri, veliko resnice, veliko laži, jaz, prava in izmišljena čustva, fantazije, tesnoba, sanje in umor«.  Pogovor si lahko ogledate ali mu prisluhnete v obliki podkasta.

Dogodek tedna
 V sredo, 30. avgusta 2023, ob 19. uri  vas vabimo v Hišo kulture v Sv. Antonu, kjer bo Ksenija Benedetti predstavila svojo nedavno izdano knjigo Hiša sozvočja, svojevrstno avtobiografijo, v kateri odgovarja na vprašanja 75 izbranih sopotnic in sopotnikov. Z avtorico se bo na dogodku pogovarjala novinarka Maja Pertič Gombač. Veselimo se srečanja z vami!

Novica tedna
V soboto se je zaključila 27. edicija našega festivala Dnevi poezije in vina. Šestdnevni festival, na katerem se je tokrat predstavilo 18 pesniških gostov iz 10 držav na kar 60 raznovrstnih kulturnih dogodkih, 3 Velikih pesniških branjih in številnih pogovorih, je letos v družbi dobrega vina in glasbenega dogajanja na Ptuj in druge kraje po Sloveniji ter čez mejo privabil kar 6.000 obiskovalcev. Preberite več.

Ugodnost tedna
Samo še do konca tedna lahko sodelujete v nagradni igri 10 let branja na klik in se potegujete za čudovite nagrade, med katerimi je tudi uradni Biblos bralnik inkBOOK Calypso Plus. Kako lahko sodelujete? Preprosto! Odgovorite na zastavljeno vprašanje.

Članek tedna
Preberite intervju s pisateljico Ireno Svetek na portalu AirBeletrina. S Sanjo Podržaj je spregovorila o svoji zaključeni trilogiji kriminalk s tožilcem Miom Aurellijem v vlogi protagonista, zaradi katere je postala znana tudi kot »kraljica slovenske kriminalke«.

VIR: Beeletrina