spremljajte jesensko dogajanje na Beletrini, ki smo ga povzeli v tedenskem novičniku.

Drage bralke, dragi bralci,
spremljajte jesensko dogajanje na Beletrini, ki smo ga povzeli v tedenskem novičniku.

Knjiga tedna
Po angleščini, slovenščini in nemščini je izšla tudi italijanska izdaja uspešnice Slovenologija Noaha Charneyja, ki jo je prevedel Daniel Ballestin. V knjigi je zbranih 38 bistroumnih in humornih zapisov, ki na izviren in svež način opisujejo našo deželo.

Beletrina v živo
Vabljeni k ogledu najnovejše epizode Beletrine v živo. Tokrat je bil naš gost najbolj prevajan sodobni romunski pisatelj Mircea Cărtărescu. V pogovoru z Anjo Zidar je predstavil zbirko treh zgodb Lepe tujke, ki jo je v slovenščino prevedel Aleš Mustar.

Gostovanja Beletrininih trubadurjev v novembru 2023
Si želite spoznati katerega izmed naših avtorjev? Spremljajte popotovanje Beletrininih trubadurjev, ki se tudi novembra odpravljajo na pot po Sloveniji, in obiščite njihova gostovanja. Prijazno vabljeni!
Pogovor z Vladom Žabotom ob izidu romana Gral
Vljudno vabljeni na predstavitev novega romana Gral pisatelja Vlada Žabota, ki bo v četrtek, 9. novembra 2023, ob 20. uri v prenovljeni dvorani Alme Karlin Cankarjevega doma. Z avtorjem se bo pogovarjal Anže Okorn.
Prednaročite IV. letnik Klasične Beletrine
Bliža se izid IV. letnika Klasične Beletrine, zbirke vrhuncev svetovne književnosti. Samo še danes in jutri lahko letošnji komplet naročite po prednaročniški ceni. Živa in obenem temeljna literarna dela ne smejo manjkati v nobeni domači knjižnici.
Članek tedna
Obiščite portal AirBeletrina in preberite prispevek Sanje Podržaj, v katerem se je posvetila romanu Lipitsch izpod peresa pisateljice Ane Marwan. Gre za avtoričin prvenec v nemščini, ki gaje v slovenščino prevedla Mojca Kranjc.

VIR: Beletrina