pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Med nami je na novo preveden roman kultnega ameriškega romanopisca in mojstra grozljivk Stephena E.Kinga, ki nosi naslov 22. 11. 1963. V njem se avtor vrača v leto umora ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja. Le kakšno bi bilo življenje, če bi človek lahko odpotoval v preteklost in tam spremenil tok zgodovine?

Dogodek tedna
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo. Tokrat smo spregovorili o težko pričakovanem romanu Stephena Kinga  22. 11. 1963. Z moderatorjem Igorjem Harbom sta se pogovarjala Damjan Zorc in Sanja Struna.

Ugodnost tedna
Jutri obeležujemo stoto obletnico rojstva portugalskega pisatelja Joséja Saramaga. Pri Beletrini je izšla njegova knjiga Leto smrti Ricarda Reisa, ki vam jo v okviru Beletrininega jesenskega bazarja ponujamo po ugodnejši ceni. Posebno ponudbo lahko izkoristite do 21. novembra 2022 oz. do razprodaje zaloge.

Novica tedna
Vljudno vabljeni, da se nam v četrtek, 17. novembra, ob 16. uri, pridružite na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer bo potekal simpozij, posvečen pisatelju Marcelu Proustu. Spregovorili bodo dr. Katarina Marinčič, Lara Paukovič, Branko Madžarevič, dr. Primož Vitez, dr. Mladen Dolar in  dr. Vanesa Matajc.

Članek tedna
Obiščite portal AirBeletrina in si preberite članek Tine Bilban, v katerem nam predstavi zbirko drobnih zgodb iz družinskega vsakdanjika Luka lovi, Marko miži. Te že vrsto let izhajajo v revijah Ciciban in Cicido, sedaj pa so izšle v zbirki dvainštiridesetih zgodb.

VIR: Beletrina