toplo vabljeni, da si ogledate novo epizodo Beletrine v živo.




»Ko sem končal Pesnico, sem se na nek način počutil razbremenjeno. Vsebino sem nosil s seboj kot krasen spomin, a z neko veliko bolečino.«
Tone Partljič

Drage bralke in dragi bralci,

toplo vabljeni, da si ogledate novo epizodo Beletrine v živo. Ta teden prisluhnite pogovoru o romanu Pesnica Toneta Partljiča s Srečkom Gečem.
Oglejte si oddajo Beletrina v živo

O knjigi:

Partljič se v tem avtobiografskem romanu vrača v spomine iz svojega otroštva. Opisuje domačo reko Pesnico, ki se je nekoč vila po ravnici in se razlivala po njej ter bližnjim kmetom povzročala nejevoljo in škodo. Obenem pa Pesnica ni samo reka je tudi kraj otroštva, ime najemniške hiške, v kateri je živela družina Partljič, in pozneje družinske hiše, ki jo je avtorjevemu očetu uspelo zgraditi s hudo muko in odrekanjem. Pesnica je prostor spominov, ki so v zadnjih letih življenja zaposlovali avtorjevega očeta, osrednjega protagonista pričujoče knjige.

Tone Partljič je eden izmed največkrat gostujočih Beletrininih trubadurjev, ki predstavljajo svoje knjige po Sloveniji. Poleti bo med drugim gostoval v Krajevni knjižnici Daneta Zajca v Moravčah, Knjižnici Medvode in Osrednji knjižnici Srečka Vilčharja Koper. Lepo vabljeni na katerega izmed dogodkov.Želimo vam prijetno zatopitev v neskončna prostranstva bralnega sveta.

PR: Beletrina