napoved dogodka





»Mislim, da je knjiga na nek način tudi zelo velik opomin za vse odrasle, da se moraš z otrokom pogovarjati, naj bodo teme še tako krute zate.«
Mateja Seliškar Kenda

Drage bralke in dragi bralci,

toplo vabljeni, da si ogledate novo epizodo spletnega formata Beletrininih knjižnih dogodkov. Tokrat se o romanu Nelagodje večera, ki je nedavno izšel v okviru festivala Literature sveta Fabula, pogovarjata prevajalka knjige Mateja Seliškar Kenda in Tomaž Simetinger.
Oglejte si oddajo Beletrina v živo

Marieke Lucas Rijneveld: Nelagodje večera

Roman Nelagodje večera prinaša ostro in napeto zgodbo desetletne deklice Jas, ki odrašča v globoko verni družini na duhamornem podeželju, kjer sta zapravljanje in lahkomiselnost enakovredna grehu. Nekega ledenega jutra se ustaljeni družinski ritem poruši ob tragični nesreči, za katero deklica še najbolj krivi sama sebe. Po njej seveda v družini ni nič več, kot je bilo, starši in otroci pa se na smrt ožjega družinskega člana odzovejo na različne načine. »Izjemno«, »vznemirljivo«, »sijajno«, »prelepo« so le nekateri od presežnikov, s katerimi so osrednji svetovni mediji pospremili osupljiv prvenec mladega avtorja, ki je fascinantna študija žalovanja, navdihnjena z njegovo resnično izkušnjo ob izgubi brata.Želimo vam prijetno zatopitev v neskončna prostranstva bralnega sveta.

PR: Beletrina