spremljajte sveže Beletrinine novice, ki smo jih za vas zbrali v tedenskem novičniku.

Drage bralke, dragi bralci,
spremljajte sveže Beletrinine novice, ki smo jih za vas zbrali v tedenskem novičniku.

Knjiga tedna
Priznani pisatelj Vlado Žabot se predstavlja z novim zgodovinskim romanom Gral.  Gre za mistično zgodbo, ki v čas po prvi svetovni vojni vpleta krščanski mit grala z magičnim napojem – Kristusovo krvjo. Temeljno sporočilo romana je v tem, da se je tudi v času postmodernega individualizma potrebno odločilno spopasti s pogubnim malikovalstvom.

Beletrina v živo

Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo, ki je tokrat posvečena ravnokar izdani knjigi Mrtva straža kultnega ameriškega pisatelja Stephena Kinga. O delu, ki ga je v slovenščino prevedel Marko Košan, sta se pogovarjala Andraž Gombač in Maja Peharc.


Novica tedna

91. Huda pokušnja! 25. oktobra 2023 ob 19. uri vabi v najstarejše slovensko mesto. V MuziKafeju na Ptuju bodo na svoj račun prišli tako ljubitelji literature kot navdušenci nad vinom. Z nami bosta mladi vinar Jože Kocuvan (Vina Avos), ki prideluje sveža vina v bližini Svetega Jurija ob Ščavnici, in Tereza Vuk, ki bo predstavila svoj »totalno odpičeni roman« Zakaj ima moj hudič krila. Pogovor bosta vodila moderatorka in pesnica Petra Bauman ter poznavalec vin Jože Rozman.

Dogodek tedna

Slovenija je pod skupnim geslom »Satovje besed« častna gostja 75. Frankfurtskega knjižnega sejma, na katerem se ponovno predstavlja tudi Beletrina. Največji knjižni sejem na svetu bo med 18. in 22. oktobrom 2023 ponovno povezal svetovne založnike, literate ter druge strokovnjake s področja. Slovenijo bo predstavljala tudi naša založba, ki svoje avtorje in knjige na sejmu predstavlja že od svoje ustanovitve.

AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2023

Uredništvo spletnega portala AirBeletrina tudi letos, že dvanajstič po vrsti, razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Svoje prispevke lahko oddate še do petka, 20. oktobra 2023, do polnoči. Vabljeni k sodelovanju!


VIR: Beletrina