Vilinsko mesto odpira vrata razstavi otroških umetniških del, ki so nastala v okviru projekta "Barvne misli: informacije na sliki".

Vilinsko mesto odpira vrata razstavi otroških umetniških del, ki so nastala v okviru projekta "Barvne misli: informacije na sliki". Ta inovativna iniciativa, ki je rezultat sodelovanja med podjetjem Press Clipping in Vrtcem Ivana Glinška Maribor, združuje izobraževalne in umetniške elemente za raziskovanje medijskega sveta in informacij skozi oči otrok.

Umetnost kot sredstvo izobraževanja o medijski pismenosti in informacijah
Razstava, ki bo na ogled do 28. decembra 2023 v Vilinskem mestu, prikazuje otroška dela, ustvarjena z namenom spodbujanja zavedanja o medijski pismenosti in tehnoloških spremembah. Ta pristop omogoča otrokom, starim od 4 do 6 let, da skozi igro in ustvarjalnost raziskujejo in izražajo svoje razumevanje sveta informacij in medijev.
Projekt je več kot le prikaz otroške ustvarjalnosti, je pedagoško orodje, ki spodbuja zgodnje zavedanje o pomenu medijske pismenosti in tehnoloških sprememb. Otroci so skozi umetniški izraz raziskovali, kako informacije vplivajo na naš svet in kako se te širijo skozi različne medije. Takšen pristop jim omogoča, da na svojstven način obdelajo in predstavijo svoje poglede na tehnologijo in njeno vlogo v njihovem življenju.

Otroci, kaj je informacija?
Razstava "Barvne misli" je tudi platforma za izgradnjo mostov med generacijami. Otroci so skozi risanje in druge ustvarjalne aktivnosti raziskovali, kako informacije krožijo in kako to vpliva na njihov vsakdan. Tako je razstava postala sredstvo za izobraževanje in povezovanje, ki razkriva otroško perspektivo na kompleksen svet medijev.V času, ko je razumevanje medijskega sveta in tehnologije ključno, projekt "Barvne misli" in njegova razstava v Vilinskem mestu postavljata otroško percepcijo in ustvarjalnost v ospredje. Ta inovativen pristop ne samo bogati znanje najmlajših, ampak tudi odpira nove možnosti za razumevanje in sprejemanje tehnoloških sprememb v družbi. Razstava je tako priložnost za obiskovalce vseh starosti, da skozi otroške oči začutijo, kako se informacije širijo in spreminjajo naš svet.

VIR: Press Clipping