Mesto Maribor bo med 23. in 29. julijem 2023 gostilo Olimpijski festival evropske mladine - OFEM. Gre za največji športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom.

Mesto Maribor bo med 23. in 29. julijem 2023 gostilo Olimpijski festival evropske mladine - OFEM. Gre za največji športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom. Sodelovalo bo  48 evropskih držav, katerih športniki bodo tekmovali v enajstih športnih panogah: atletiki, športni gimnastiki, košarki 3 x 3, cestnem in gorskem kolesarstvu, rokometu, judu, plavanju, tenisu, odbojki in rolkanju. 
 
Pred izvedbo festivala bo po slovenskih občinah potovala bakla miru, ki prispe v našo občino v četrtek, 8. 6. 2023, ob 11.45 uri, in sicer v Športni park Miklavž. V primeru slabega vremena bo sprejem v športni dvorani.  Sodelujejo učenci osnovne šole.
 
Z dogodkom želimo spodbujati šport in telesno aktivnost ter mlade in mlade po srcu navdihniti za šport, po olimpijskih načelih pa gojiti duh prijateljstva, poštene igre, strpnosti ter povezovanja.
 
VIR: Občina Miklavž na Dravskem polju