Devetnajst osvojenih kolajn na državnih prvenstvih v vseh kategorijah

Devetnajst osvojenih kolajn na državnih prvenstvih v vseh kategorijah
 

Atletska dvoranska sezona se je, vsaj kar zadeva domačih tekmovanj končala. Atletska zveza Slovenije je izpeljala vsa državna prvenstva, od kategorije U12 do članov in članic. V marcu bodo na sporedu še samo tekmovanja v mnogobojih. Atleti Atletskega društva Štajerska ponovno niso razočarali. Skupaj so na državnih prvenstvih osvojili devetnajst kolajn, od tega pet zlatih, štiri srebrne in deset bronastih. Kolajne so osvajali prav na vseh prvenstvih kar je vsekakor dokaz dobrega in sistematičnega dela v vseh selekcijah.

Trije državni rekordi in izpolnjene norme za velika tekmovanja
 

Ob naslovu državne prvakinje v hitri hoji na 3000 m je Tamara Reicht postavila tudi nov mlajše mladinski državni rekord, ki sedaj znaša 16:06,68. Starejše mladinke so v postavi Vanesa Lobenwein, Noa Tušek, Petja Klojčnik in Karolina Zbičajnik osvojile naslov državnih prvakinj v štafeti 4x400 in postavile nov državni klubski rekord 3:53,09. Državni rekord je že na prvem zimskem tekmovanju dosegla Karolina Zbičajnik v teku na 400 m. Novi mejnik pri mlajših mladinkah sedaj znaša 55,43.
Karolina je v tekih na 400 m in 200 m izpolnila tudi normi za nastop na Evropskem prvenstvu U18, ki bo meseca julija v Izraelu. Normo pa je doseglo tudi Petja Klojčnik. V teku na 800 m je z rezultatom 2:06,22 izpolnila kriterij za nastop na Svetovnem prvenstvu U20, ki bo avgusta v Kolumbiji.

Dve kolajni na Balkanskem prvenstvu za starejše mladince in mladinke

V Beogradu je 19. marca potekalo Balkansko prvenstvu U20 na katerem sta nastopili Karolina Zbičajnik in Petja Klojčnik. Karolina je v teku na 400 m osvojila drugo mesto in si prislužila srebrno kolajno. Nekaj smole je v teku na 800 m imela Petja, ki se je v gneči na startu zapletla in padla vendar kljub temu tek končala na četrtem mestu. Obe dekleti sta bili skupaj z Zalo Sekavčnik in Veroniko Sadek tudi del rekordne štafete 4x400 m, ki je prepričljivo zmagala in s časom 3:44,49 podrla absolutni mladinski državni rekord ter rekord balkanskih prvenstev.

Kot smo že omenili najmlajše čakajo še tekmovanja v mnogoboju, metalci bodo pričeli z zimskimi prvenstvi v metih, Petja pa odhaja še na Balkansko prvenstvo za člane in članice, ki bo 5. marca v Istanbulu.

PR - Atletsko društvo Štajerska Maribor

Petja Klojčnik, Maja Bezjak, Karolina Zbičajnik - Balkansko


Pionirji U14

Pionirji U16-mladinci