Projekt vključuje izdajo novega izdelka, imenovanega Slovenski kruh, ki bo ekskluzivno na voljo v trgovinah Mercatorja.

Projekt vključuje izdajo novega izdelka, imenovanega Slovenski kruh, ki bo ekskluzivno na voljo v trgovinah Mercatorja.

Argeta je znana mesna in ribja pašteta, ki je že 20 let del slovenske kulinarične krajine. Projekt "Slovenski kruh" se osredotoča na kruh, saj je kruh tisti, ki je Argeti omogočil njen uspeh in jo postavil kot številko 1 v Evropi. Lani se je Argeta zahvalila vsem pekovskim mojstrom, letos pa se osredotoča na ohranjanje lokalnih semen in kulturne dediščine.

S pomočjo etnologa Janeza Bogataja in raziskovanja domače krušne dediščine sta Argeta in Mercator skupaj z lokalno Pekarno Grosuplje spekla Slovenski kruh. Ta izdelek je del skupne obljube o podpori Slovenski rastlinski genski banki, ki varuje lokalna semena. Najdragocenejša semena bodo shranjena tudi v Svetovni semenski banki v arktičnem krogu, ki hrani milijon kopij najpomembnejših rastlinskih semen iz celega sveta.

Slovenski kruh je na voljo ekskluzivno v trgovinah Mercatorja, in s tem nakupom podpirate ohranjanje lokalnih semen in kulturne dediščine. Več o tej zgodbi lahko najdete na spletni strani slovenskikruh.argeta.com.

Ta projekt združuje lokalne partnerje in poudarja pomen ohranjanja lokalnih virov ter kulturne dediščine skozi prehransko in kulinarično dediščino.

Uredništvo