V Carigradu se je danes zaključil obisk močne gospodarske delegacije, ki je na obisku v Turčiji spremljala Predsednika Republike Slovenije


V Carigradu se je danes zaključil obisk močne gospodarske delegacije, ki je na obisku v Turčiji spremljala Predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, in Ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, Matjaža Hana. Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, je po osrednjem poslovnem dogodku v Ankari obiskal še Istanbul, kjer so v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije potekali številni sestanki in B2B pogovori. Ob tem je mag. Verbič predstavil tudi nekatere mednarodne partnerje VZMD, predvsem Evropsko federacijo investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE) kjer je sicer član Izvršnega odbora.

V okviru prizadevanj mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia - investo.si in International Investors` Network - investo.international, je tudi v Istanbulu posebej predstavil nekatere nove projekte in priložnosti poslovnih sodelovanj in partnerstev, predvsem s področja gradbeništva in nepremičnin, ki so se pred tokratno gospodarsko delegacijo dodatno pridružili programu investo.si. Letošnjo tretjo mednarodno turnejo (VIDEO s prve: https://youtu.be/KjcQaeJdNww) poslovno-investitorskih programov VZMD bo mag. Verbič nadaljeval z obiskom Skopja.

PR: VZMD