Z degustacijami, strokovnimi paneli, okroglimi mizami in mojstrskimi delavnicami posvečeno predvsem vinom iz glinenih posod, bo dvodnevni dogodek Amphora Revolution v Veroni povezal raziskovalce, strokovnjake, poznavalce in mnenjske voditelje, ki bodo obravnavali različne vidike, od tehnoloških do zgodovinsko-razvojnih.

Z degustacijami, strokovnimi paneli, okroglimi mizami in mojstrskimi delavnicami posvečeno predvsem vinom iz glinenih posod, bo dvodnevni dogodek Amphora Revolution v Veroni povezal raziskovalce, strokovnjake, poznavalce in mnenjske voditelje, ki bodo obravnavali različne vidike, od tehnoloških do zgodovinsko-razvojnih. Dve mojstrski delavnici bosta ločeno posvečeni italijanskim primerom rdečih in belih vin iz glinenih posod. Pridelava vin se je v glinenih kvevrijih sicer začela pred okoli 8.000 leti in edino v današnji Gruziji nikoli ni bila prekinjena.
 
“Amphora Revolution je komunikacijsko orodje za potrošnike, ki pijejo bolj z možgani kot z usti. V časih, zaznamovanih s podnebnimi spremembami in upadom porabe vina med mladimi, so vina iz glinenih posod morda odgovor tako na podnebne izzive kot na obnovitev odnosov med potrošniki in vinom. Amphora Revolution se nam pomaga vrniti k izvoru, k starodavnim sortam grozdja in hkrati širiti njihovo kulturo, še posebej med mladimi, ki bi lahko bili prvi ciljni ljubitelji teh vin.” Tako namen in pomen dogodka povzame Attilio Scienza, njegov strokovni direktor.

Amphora Revolution je nastal na pobudo ustanovitelja Merano Wine Festivala, Helmutha Köcherja, v sodelovanju z Veronafiere oz. s sejmom Vinitaly. Poleg osrednje tematike bo pozornost posvečena tudi starim in nišnim sortam grozdja ter vinom, zorenih pod vodo.

Prva izvedba dogajanja Amphora Revolution bo v petek, 7. junij in soboto, 8. junija v prostorih Gallerie Mercatali ob veronskem sejmu (nasproti sejemskega upravnega poslopja oziroma vhoda na sejmišče), namenjena pa je tako ljubiteljski kot poslovni javnosti.

Program dogajanja in vstopnice:
•          www.amphorarevolution.com
•          https://www.vinitaly.com/en/events/amphora-revolution/?utm_source=newsletter2205&utm_medium=CTA&utm_campaign=VIR24

VIR: Vino