Kopenhagen, Florida Keys, Istanbul, Lizbona in Mexico City so med najbolj priljubljenimi mesti za obisk

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- American Express Travel je danes objavil seznam1 Trending Destinations 2023 z desetimi najbolj priljubljenimi kraji, ki jih morate obiskati naslednje leto, izbrani pa so bili na podlagi potovalnih rezervacij članov American Express Card® po vsem svetu. Za vsako od teh destinacij je American Express Travel Consultants pripravil tudi tridnevne potovalne programe z najboljšimi nasveti za bivanje, obedovanje, nakupovanje in raziskovanje lokalne kulture, vključno s predlogi za preživljanje "bonus počitniškega dne" za člane Platinum Card® z zagotovljeno odjavo ob 16.00, če rezervirajo nastanitev Fine Hotels + Resorts® z American Express Travel.

"Ko člani rezervirajo potovanje z American Express Travel, nam zaupajo svoj najdragocenejši zaklad, svoj čas," je povedala Audrey Hendley, predsednica American Express Travel. "Naš svetovni vpliv, več kot 100 let strokovnega znanja o potovanjih in globoko razumevanje naših članov, je edinstvena priložnost, da navdihnemo popotnike z letošnjim seznamom priljubljenih destinacij, olajšamo njihov postopek načrtovanja in jim samozavestno svetujemo, kaj naj počnejo, ko prispejo na cilj."

Najnovejša raziskava Amex Trendex je pokazala, da 50 % odraslih porabi vsaj pet ur za načrtovanje počitnic. Da bi popotnikom pomagali prihraniti čas in kar najbolje izkoristiti potovanje, so svetovalci pri American Express Travel oblikovali tridnevne potovalne programe za konec tedna za vsako od priljubljenih destinacij s predstavitvijo najboljših krajev za bivanje, obedovanje in dejavnosti za raziskovanje lokalne kulture.

81 % vprašanih v raziskavi Amex Trendex se strinja, da želi čim bolj izkoristiti vsako uro svojega potovanja, zaradi česar so strokovna navodila v potovalnih programih Trending Destinations dragocen vir informacij. Ne glede na to, ali se na potovanje podajate sami, raziskujete s skupino prijateljev ali preživljate čas z družino, boste v potovalnih programih našli nekaj zase, od najboljših churrosov v Mexico Cityju in srečanja s koalami v Sydneyju do tretmajev v luksuznem zdravilišču v Parizu in raziskovanja javorjevega gozda v Vermontu.

Poleg tega si 88 % vprašanih želi, da bi bila njihova potovanja daljša. Člani s kartico Platinum Card imajo zagotovljeno pozno odjavo ob 16.00 če preko American Express Travel rezervirajo nastanitev Fine Hotels + Resorts. Pozna odjava, ena od številnih vrhunskih ugodnosti, ki vas čaka pri rezervaciji z American Express Travel, omogoča popotnikom "bonus dan" za podaljšanje počitnic. Potovalni programi na seznamu Trending Destinations vsebujejo veliko idej za preživljanje tega časa, tako da lahko člani kar najbolje izkoristijo svoje potovanje, vključno z mojstrskim tečajem poznavanja sira v Parizu, jadranjem do Prinčevih otokov v Istanbulu in nakupovalnim izletom pristnih portugalskih izdelkov v Lizboni.

Poleg najboljših destinacij je American Express Travel opredelil ključne trende, ki bodo zaznamovali potovanja v letu 2023:
  • Nove avanture so v porastu: 70 % vprašanih se strinja, da želijo leta 2023 potovati na destinacije s svojega seznama želja
  • Preživljanje počitnic s holističnimi programi: 89 % vprašanih se strinja, da želijo potovati, da bi se izognili rutini, 74 % pa jih načrtuje, da bodo leta 2023 potovali več zaradi dobrega počutja
  • Iskanje prilagojenih izkušenj: 88 % vprašanih se strinja, da med potovanjem radi iščejo lokalne izkušnje in spoznavajo kulturo, 73 % pa jih je pripravljenih porabiti več denarja za program potovanja, ki jim je všeč.
  • Od novoletnih zaobljub do poletnih potovanj: 43 % vprašanih sprejme novoletno zaobljubo, da bodo potovali več, 50 % vprašanih pa je že začelo razmišljati o tem, kam bi šli med prihajajočimi poletnimi počitnicami 2023
  • Več denarja za prijeten oddih: 74 % vprašanih se strinja, da je večja verjetnost, da bodo leta 2023 porabili več denarja za potovanja, 40 % pa jih pravi, da so pripravljeni plačati več za pozno odjavo, ko izbirajo namestitev za potovanje.

1METEDOLOGIJA PRI USTVARJANJU SEZNAMA TRENDING DESTINATIONS 2023
Seznam American Express Travel's 2023 Trending Destinations je bil sestavljen na podlagi rezervacij članov American Express Card preko programa American Express Travel, z upoštevanjem letne rasti programa med leti 2019 in 2022.

RAZISKOVALNA METODOLOGIJA
To spletno anketo Amex Trendex je izvedel Morning Consult med 30. septembrom in 3. oktobrom 2022 med 2000 ameriškimi potniki z gospodinjskim dohodkom najmanj 70,000 USD in so opredeljeni kot odrasle osebe, ki običajno potujejo z letalom vsaj enkrat na leto. Vprašalniki so bili opravljeni na spletu. Rezultati celotne raziskave imajo odstotno napako plus ali minus 2 odstotni točki.

POGOJI PROGRAMA FINE HOTELS + RESORTS
Ugodnosti programa Fine Hotels + Resorts® (FHR) veljajo za nove rezervacije, opravljene z American Express Travel s sodelujočimi nastanitvami, in veljajo samo za upravičene člane US Consumer, Business in Corporate Platinum Card® ter člane Centurion® (člani Delta SkyMiles® Platinum Card niso upravičeni). Rezervacije morajo biti opravljene z ustrezno kartico in plačane z isto ali drugo kartico American Express® v imenu upravičenega imetnika kartice in ta imetnik kartice mora potovati po rezerviranem programu potovanja. Povprečna skupna vrednost ugodnosti programa temelji na rezervacijah iz prejšnjega leta za dolžino bivanja dve noči. Dejanska vrednost se spreminja. Opoldanska prijava in nadgradnja sobe sta odvisni od razpoložljivosti in sta na voljo ob prijavi. Nekatere kategorije sob niso primerne za nadgradnjo. Vrsta dobroimetja za doživetja se razlikuje glede na nastanitev. Dobroimetje za doživetja bo uporabljeno za upravičene stroške do zneska dobroimetja za doživetja. Za določena dobroimetja za doživetja priporočamo vnaprejšnje rezervacije. Vrsta in vrednost dnevnega zajtrka (za dve osebi) se razlikuje glede na nastanitev, zajtrk bo ocenjen na najmanj 60 USD na sobo na dan. Če je strošek brezžičnega interneta vključen v obvezno pristojbino nastanitve, bo ob odjavi zaračunan dnevni strošek v tem znesku. Ugodnosti veljajo na sobo, na bivanje (z omejitvijo treh sob na bivanje). Zaporedna bivanja, ki jih rezervira en član, člani, ki bivajo v isti sobi, ali člani, ki potujejo z isto skupino v 24-urnem obdobju v isti nastanitvi, se štejejo za eno bivanje in niso upravičena do dodatnih ugodnosti FHR ( "prepovedano dejanje"). American Express in nastanitev si pridržujeta pravico do spremembe ali preklica ugodnosti FHR kadar koli brez predhodnega obvestila, če mi ali oni po lastni ali njihovi lastni presoji ugotovimo, da ste morda sodelovali pri prepovedanem dejanju ali zlorabi, prevari, ali špekulaciji v povezavi z vašimi ugodnostmi FHR. Omejitve ugodnosti se razlikujejo glede na nastanitev. Ugodnosti ni mogoče unovčiti za gotovino in jih ni mogoče združiti z drugimi ponudbami, razen če je navedeno drugače. Ugodnosti je treba koristiti med rezerviranim bivanjem. Morebitni dobropisi se uporabijo ob odjavi v USD ali protivrednosti v lokalni valuti. Ugodnosti, sodelujoče nastanitve ter razpoložljivost in ugodnosti v teh nastanitvah se lahko spremenijo.

O AMERICAN EXPRESS
American Express (NYSE:AXP) je globalno integrirano podjetje za plačevanje, ki strankam zagotavlja dostop do izdelkov, vpogledov in izkušenj, ki bogatijo življenja in gradijo poslovni uspeh. Več informacij na americanexpress.com. Povežite se z nami na facebook.com/americanexpress, instagram.com/americanexpress, linkedin.com/company/american-express, twitter.com/americanexpress, in youtube.com/americanexpress.
Location: New York
Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/52957038/en

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

VIR: Business Wire