Ugotavljam, z zadovoljstvom: DA. Danes predstavljamo sogovornico Matejo Črešnar, odgovorno za prodajo in marketing v enem takšnih podjetij, Press Clipping d.o.o.

Nekoč nekdaj sem bila predsednica Slovenskega društva za odnose z javnostmi, na eni od zavarovalnic zadolžena za področje tržnega komuniciranja, članica izborne komisije Effie, nosilka predmeta Odnosi z javnostmi in oglaševanje na Doba fakulteti … in bolj kot sem se poglabljala v samo srčiko tega poklica, večje sem imela izzive: ali obstajata marketing in odnosi z javnostmi, ki sta odgovorna, trajnostnostna in resnično usmerjena k deležniškim potrebam, ne le k ustvarjanju dobička (kot najvišje vrednote vsega delovanja) in udejanjanju ciljev ‘naročnika’?


Ugotavljam, z zadovoljstvom: DA. Danes predstavljamo sogovornico Matejo Črešnar, odgovorno za prodajo in marketing v enem takšnih podjetij, Press Clipping d.o.o. Naša poslovna pot se je srečala pred skoraj tridesetimi leti in z veseljem spremljam, kako srčno razvijajo svoje potenciale. Trajnostnost in družbena odgovornost sta temeljni premisi delovanja tega podjetja, na katerih gradijo svoje vrednote: moč, odpornost, zanesljivost in prepoznavnost. In o slednji teče beseda z našo tokratno sogovornico, navdihovalko Matejo, ki je prva poklicana za udejanjanje te vrednote podjetja Press Clipping iz Maribora. 

Med drugim pravi. "Šport oblikuje moje vrednote in odnos do dela"
»Moja zanimanja izhajajo že iz samega otroštva in odraščanja,« pravi Mateja. »Že od samega začetka sem bila obkrožena z energijo in navdušenjem do različnih športnih dejavnosti. To je bistveno vplivalo na moj pogled na svet, oblikovanje mojega načina razmišljanja in mojih vrednot,« nam pojasni svojo zavzetost do dela in etičnost v poklicnem svetu.


Prednosti le tega se zrcalijo tudi v delovnem okolju. »Predvsem se to odraža na spoštovanju do reševanja izzivov, vztrajnost v težavnih trenutkih in prizadevanje za doseganje najboljšega možnega rezultata. So pa to smernice, ki me vodijo v različnih vidikih življenja,« pojasnjuje Mateja. »Kljub temu da sem se odmaknila od aktivnega športnega udejstvovanja (enkrat tedensko še redno treniram), mi je šport dal močan okvir za razumevanje, skupinsko delo, dosego ciljev in osebnega razvoja, kar mi pomaga premagovati ovire, krepiti odnose in stremeti k uspehu,« je prepričana Mateja.