Letalska družba Air France je na sejmu Aircraft Interiors Expo 2023 v Hamburgu v Nemčiji javnosti prvič predstavila nov dizajn poslovnega sedeža.

Letalska družba Air France je na sejmu Aircraft Interiors Expo 2023 v Hamburgu v Nemčiji javnosti prvič predstavila nov dizajn poslovnega sedeža. Oblikovan je po najvišjih industrijskih standardih na področju udobja in tehnologije na krovu, raztegne se lahko v posteljo, dolgo skoraj dva metra, za zagotavljanje popolne zasebnosti pa so potnikom na voljo tudi drsna vrata. Letalo A350, imenovano tudi "Aix-en-Provence", bo prvo letalo, ki bo imelo novo konfiguracijo kabine, prvič pa bo poletelo julija 2023. S to novostjo letalska družba Air France na področju udobja uvaja najnaprednejše standarde potovanja.

Novi poslovni sedeži so zasnovani na konceptu »treh F-jev«

Zasnova prostornih poslovnih sedežev temelji na konceptu »treh F-jev« (Full Flat, Full Access in Full Privacy). Full Flat pomeni, da se lahko sedež spremeni v pravo posteljo, široko 53 cm in dolgo skoraj dva metra. Full Access vsem potnikom omogoča neposreden dostop do hodnika, Full Privacy pa z novimi drsnimi vrati na letalu zagotavlja popolno zasebnost potnikov. Prav tako so novi poslovni sedeži primerni za skupinska potovanja, saj so opremljeni s sredinsko ploščo, ki jo je mogoče spustiti, da se ustvari prostor, ki ga potniki med letom lahko izkoristijo za druženje. Družba Air France je s samodejnimi žaluzijami opremila tudi kabinska okna, s katerimi lahko potniki med potovanjem prilagajo intenzivnost svetlobe. Potnikom so med letom na voljo tudi slušalke za odpravljanje hrupa, ogledalo in dodaten prostor za shranjevanje ob vznožju sedeža. Novost pa je povezava WiFi, ki potnikom ponuja možnost, da svojo napravo priključijo neposredno na zaslon in jo uporabljajo kot daljinski upravljalnik.

Najboljša tehnologija na krovu

Družba Air France se v želji, da bi svojim potnikom ponudila najvišje potovalne standarde, nenehno razvija. Zato je svoj najnovejši poslovni sedež opremila z najsodobnejšo tehnologijo. Vsak sedež ima zdaj 20-palčni zaslon na dotik s tehnologijo proti bleščanju, ki potnikom na dolge razdalje ponuja več kot 1.500 ur zabave. Prek povezave Bluetooth lahko potniki uživajo v zabavnem programu kar prek osebnih slušalk, na zaslonu pa je dodana funkcija »ne moti«, ki posadko obvesti, da želi stranka počivati. Sedež ima tudi priključke USB-A in USB-C ter brezžični polnilnik.

Večje udobje tudi v razredih Premium Economy in Economy

Ne le v poslovnem razredu (Business cabin), tudi v razredu Premium Economy so na letala namestili povsem nov model sedežev z naslonjalom, ki potnikom ponuja več prostora, nove sedežne blazine pa zagotavljajo še večje udobje. Prav tako so potnikom, ki potujejo v Premium Economy razredu, na voljo slušalke za odpravljanje zvoka, lučka za branje in priključka USB-A in USB-C. V ekonomskem razredu (economy cabin) pa imajo sedeži dve novi funkciji – držalo za pametni telefon ali tablični računalnik in priključek USB-C, ki je poleg priključka USB-A. Na voljo je tudi zaslon s tehnologijo proti bleščanju in povezavo Bluetooth.

V vseh kabinah imajo potniki dostop do Air France Connect, ki ponuja brezžični internet med letom. Ena izmed teh storitev je popolnoma brezplačna in omogoča strankam pošiljanje in prejemanje sporočil ter pregledovanje informacij, povezanih z njihovim letom in povezavami.

PR: Agencija IPPR