Air France bo to zimo še okrepil letalske povezave v Severno Ameriko, ki je trenutno eden najbolj dinamičnih trgov na svetu.

Air France bo to zimo še okrepil letalske povezave v Severno Ameriko, ki je trenutno eden najbolj dinamičnih trgov na svetu. S 30. oktobrom bo svoji letalski mreži dodal novo ameriško destinacijo – Raleigh. Tako bo glavno mesto Severne Karoline poleg Atlante, Bostona, Chicaga, Dallasa, Detroita, Houstona, Los Angelesa, Miamija, New Yorka, Newarka, San Francisca, Seattla in Washingtona postalo 14. ameriška destinacija družbe Air France.
 
S 30. oktobrom bo Air France začel leteti tudi v prestolnico Združenih arabskih emiratov – Abu Dhabi.
 
Trikrat tedensko iz Pariza v Severno Karolino in dnevno v Abu Dhabi
Francoski letalski prevoznik bo z letalom Boeing 787-9 trikrat tedensko – ob ponedeljkih, sredah in petkih – letel z letališča Pariz-Charles de Gaulle na letališče Raleigh-Durham v Severni Karolini. Dodatno bodo v zimski sezoni povečali tudi število letov iz in v Dallas-Fort Worth (Teksas), in sicer s tri v letu 2022 na pet v letošnjem letu.
 
V Abu Dhabi bo Air France z letalom Airbus A350-900 letel vsak dan. Poleg te destinacije bo letel tudi v druge države Srednjega vzhoda – v Libanon (Beirut), Združene arabske emirate (Dubai), Egipt (Kairo) in Izrael (Tel Aviv).
 
Mesto hrastov in dežela biserov
Raleigh, glavno mesto Severne Karoline, velja za eno najbolj dinamičnih mest na jugu Združenih držav. Je mešanica tradicije, zgodovine in sodobnosti. Zaradi številnih hrastovih dreves, ki krasijo njegove ulice, se ga je prijel vzdevek "mesto hrastov". V Raleighu ter sosednjih mestih Durham in Chapel Hill domujejo tri prestižne univerze, ki skupaj tvorijo "raziskovalni trikotnik" – po vsej državi poznan kot središče izobraževanja, raziskav in inovacij.
 
Abu Dhabi je glavno mesto Združenih arabskih emiratov, kjer so odkrili tudi najstarejši naravni biser na svetu. Je živahno mesto, v katerem se prepletata zgodovina in sodobnost. Velika mošeja šejka Zayeda, utrdba Qasr Al Hosn in galerija Louvre Abu Dhabi, ki jo je zasnoval francoski arhitekt Jean Nouvel, so ikonični primeri umetniške in arhitekturne dediščine te čudovite metropole.
 
To zimo tudi do 38 tedenskih letov na štiri destinacije v Kanadi
Air France za prihajajočo zimo načrtuje tudi več letov v in iz Kanade. Najboljši evropski letalski prevoznik po zmogljivosti med Evropo in Kanado bo vso zimo povezoval letališči Pariz-Charles de Gaulle in Montreal, Toronto, Vancouver ter Ottawo. Prav tako bo v zimski sezoni ostala direktna povezava med letališčem Pariz-Charles de Gaulle in Ottawo, ki je bila uvedena 27. junija letos. Letalski prevoznik bo na tej relaciji z letalom Boeing 787-9 opravil pet letov tedensko (ob ponedeljkih, torkih, četrtkih, sobotah in nedeljah). Več letov bo tudi v Montreal in Vancouver, in sicer do 21 oziroma pet na teden, v primerjavi s 17 oziroma tremi leti na teden prejšnjo zimo. Od 2. decembra 2023 bo družba Air France ponovno začela leteti tudi med Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) in Montrealom, in sicer dvakrat tedensko (ob torkih in sobotah) z letalom Airbus A320, na katerem je na voljo brezžično omrežje. Air France v Kanadi svojim potnikom ponuja tudi avtobusni prevoz med Montrealom-Trudeau, Quebec Cityjem in Ottawo.
 
Podrobnejši vozni red in cene vseh letalskih povezav lahko poiščete na spletnih straneh airfrance.si in klm.com. Več informacij o omejitvah potovanj in glede dokumentov, ki so potrebni ob prihodu na destinacijo, pa najdete na airfrance.traveldoc.aero.

VIR: IPPR