Družba Air France bo to leto 7. oktobra praznovala že 90. obletnico svojega delovanja. Ta okrogla obletnica zaznamuje 90 let elegance, tehnologij, inovacij, udobja na krovu, potovanj, vrhunske kulinarike, oblikovanja, visoke mode, umetnosti in arhitekture.

Družba Air France bo to leto 7. oktobra praznovala že 90. obletnico svojega delovanja. Ta okrogla obletnica zaznamuje 90 let elegance, tehnologij, inovacij, udobja na krovu, potovanj, vrhunske kulinarike, oblikovanja, visoke mode, umetnosti in arhitekture. Družba že od svoje ustanovitve slavi francosko odličnost, tisti "je-ne-sais-quoi", ki ga svet, zahvaljujoč izjemnim potovalnim izkušnjam, ki eleganco dvigujejo v nove višave, prepoznava v Franciji. Ob praznovanju 90. obletnice bo Xavier Ronze, vodja kostumografskih delavnic v Opéra national de Paris, ustvaril kolekcijo petih ikoničnih oblek, ki poosebljajo legendarno zgodovino družbe. Zbirka kreacij bo med 28. septembrom in 10. oktobrom razstavljena v galeriji Galeries Lafayette v Parizu.

Air France: Svet elegance in prestiža že od leta 1933 
Družba Air France je bila ustanovljena z združitvijo družb Air Orient, Air Union, Société Générale de Transports Aériens, Compagnie Internationale de Navigation Aérienne ter Aéropostale in je uradno začela delovati 7. oktobra 1933. Že od samega začetka Air France velja za legendarno družbo, ki spodbuja francosko umetnost potovanja po vsem svetu. Air France danes svojim potnikom ponuja skoraj 1.000 dnevnih letov na 200 destinacij s floto, ki šteje več kot 240 letal.

Ikonične obleke, ki ponazarjajo 90 let elegance
Francoski letalski prevoznik bo ob praznovanju okrogle obletnice oživil 90 let elegance in predstavil zbirko ikoničnih oblek, ki ponazarjajo različne značilnosti letalske družbe – letala in tehnologijo; uniforme in modo; ikonične plakate, ki kažejo na obsežno letalsko mrežo družbe; vrhunske jedi in namizno posodo ter oblikovanje in arhitekturo. Prav vsaka obleka bo povabilo k raziskovanju predstavljenih tem, ki so družbi Air France omogočile, da je v vsakem obdobju svojim potnikom ponujala najboljše. Pri snovanju in oblikovanju teh izvirnih oblek so se povezali s Xavierjem Ronzejem, vodjo kostumografskih delavnic v Opéra national de Paris, ki mu je v kreacijah uspelo povezati preteklost in sedanjost družbe. Razstava, ki bo na ogled med 28. septembrom in 10. oktobrom v galeriji Galeries Lafayette v Parizu, bo obiskovalcem omogočila podoživljanje najlepših spominov na potovanja z družbo Air France.

Postanite del legende
V sklopu praznovanja 90. obletnice so ustvarili in ponovno izdali številne kultne izdelke. V trgovinah Air France boste lahko našli vrsto cenovno dostopnih modelov starih in novih letal v omejenih izdajah, zbirko kompletov za udobno potovanje, razglednice, obeske za prtljago in zvezke, med izdelki pa so tudi znamenita starinska potovalna torba in kultni plakati. Kaj vse je še v ponudbi, si lahko ogledate tukaj. Prav tako se je družba Air France kot del svojih prizadevanj za nadaljnje spodbujanje francoskega znanja ter izkušenj povezala z izbranimi luksuznimi francoskimi blagovnimi znamkami, kot so Vanessa Bruno, Delsey, Bernardaud, Brun de Vian-Tiran in Le parapluie de Cherbourg, s katerimi so oblikovali kolekcijo, ki bo na voljo izključno v trgovini Galeries Lafayette. Air France bo prvič v svoji zgodovini obiskovalcem ponudil tudi možnost nakupa originalnega namiznega pribora, ki ga je podpisal slikar Jean Picart Le Doux in so ga uporabljali v kabinah La Première in Business med letoma 1966 in 2000. Izkupiček od prodaje bo namenjen fundaciji Air France, ki že 30 let podpira otroke po vsem svetu.

Modna revija skozi zgodovino družbe Air France
V tem jubilejnem obdobju Air France skupaj z Galeries Lafayette obiskovalcem ponuja tudi možnost, da se udeležijo pravih modnih revij, ki predstavljajo 90 let francoske elegance. Modeli, oblečeni v uniforme pilotov, kabinskega in letališkega osebja ter mehanikov, bodo predstavili legendarno dediščino uniform družbe v preteklosti in sedanjosti. Od prvih "barmanskih" oblačil do modnih kosov, ki so jih podpisali največji oblikovalci, kot so Christian Dior, Cristóbal Balenciaga in Christian Lacroix – modna revija bo udeležence odpeljala na edinstveno potovanje med prepoznavnimi slogi iz različnih ključnih obdobij družbe Air France.

Več informacij o praznovanju 90 let elegance družbe Air France je na voljo tudi na spletni strani.

VIR: IPPR