Letalska družba Air France bo povečala število letov v Kanado. Poleti 2023 bodo vzpostavili novo redno letalsko povezavo med Paris-Charles de Gaulle in Ottawo.

Od junija letos bo Air France opravil kar do 50 tedenskih letov na 5 različnih destinacij v Kanadi: Ottawo (nova storitev v letu 2023), Quebec City, Montreal, Toronto in Vancouver, destinacije, na katere francoski prevoznik že vozi vse leto.

Povezava med letališčema Pariz-Charles de Gaulle in Ottawa Macdonald-Carttier (YOW) bo začela obratovati 27. junija 2023, potniki pa bodo lahko z letalom Airbus A330-200 z 224 sedeži (36 v poslovnem, 21 v premium ekonomskem in 167 v ekonomskem razredu) v Kanado odpotovali petkrat tedensko – ob ponedeljkih, torkih, četrtkih, sobotah in nedeljah. Air France bo tako postal edini letalski prevoznik, ki bo med Ottawo in Evropo letel brez vmesnega postanka.

Podrobnejši vozni red si lahko ogledate tukaj.

Air France bo še naprej potnikom dvakrat dnevno zagotavljal brezplačni prevoz med letališčema Montreal-Trudeau in Ottawa. Vozni redi avtobusov so prilagojeni uram letov družbe Air France v Pariz ali iz njega. Dva avtobusna prevoza dnevno povezujeta tudi Montreal-Trudeau in Quebec-City.

Air France, ki je v Kanadi prisoten od leta 1950, bo to poletje največji letalski prevoznik po številu letov med Evropo in Kanado.

Ottawa, glavno mesto Kanade

Ottawa, ki leži v provinci Ontario, je četrto največje mesto v Kanadi, poznano tudi kot dom državnih institucij. Naravi prijazna regija, ki jo zaznamuje izjemna arhitekturna dediščina, ponuja kar 800 km mestnih in podeželskih poti, ki jih lahko raziskujete peš, z ladjo ali s kolesom. V številnih muzejih pa se lahko spoznate s kanadsko zgodovino in njeno kulturo.

Ponovna vzpostavitev povezave Pariz-Charles de GaulleQuebec City

Tudi sezonski let Pariz-Charles de Gaulle–Quebec City, ki so ga uvedli poleti 2022, bodo znova vzpostavil 2. maja 2023. Z letali Boeing 787-9 bodo lahko potniki v obe smeri poleteli trikrat tedensko, in sicer ob torkih, petkih in nedeljah.

Air France bo povečal tudi število letov na destinacije, kamor leti skozi vse leto, s čimer bo skupno zmogljivost letov v Kanado povečal za več kot 25 % v primerjavi z letom 2019. Air France bo z letališča Paris-Charles de Gaulle v Montreal letel do trikrat na dan, v Toronto dvakrat na dan in v Vancouver enkrat na dan.

Tudi letalska družba KLM, ki je del skupine Air France-KLM, bo to poletje letališče Amsterdam-Schiphol povezovala z naslednjimi destinacijami v Kanadi:

  • Toronto z do 3 leti tedensko;
  • Calgary s 7 leti na teden;
  • Vancouver z do 7 leti na teden;
  • Montreal z do 5 leti na teden;
  • Edmonton z do 4 leti na teden.

Vse aktualne informacije o letih so na voljo tudi na spletnih straneh airfrance.si in klm.com.

VIR: IPPR