spremljajte aktualno dogajanje na Beletrini, ki smo ga povzeli v tedenskem novičniku.

Drage bralke, dragi bralci,
spremljajte aktualno dogajanje na Beletrini, ki smo ga povzeli v tedenskem novičniku.

Knjiga tedna
Dvajseto obletnico smrti Rudija Šeliga (1935–2004) obeležujemo z zbirko Ohranjeni spomin, v kateri je zbranih šest novel, ki so nastale med letoma 1966 in 1997, in avtopoetski esej Samota in akcija, v katerem ja avtor strnil principe svojega pisanja. Rudi Šeligo je bil priznani pisatelj, dramatik, publicist, urednik in predavatelj. Urejal je Revijo 57, Perspektive, Probleme in sodeloval pri Novi reviji. Več let je bil direktor Borštnikovega srečanja in predsednik Društva slovenskih pisateljev, za svoja dela je prejel številne nagrade.
Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo, v kateri smo se posvetili Esejem Michela de Montaigna. Gostili smo prevajalca integralnega prevoda v slovenščino Branka Madžareviča, ki se je o svojem izrednem delu pogovarjal s Primožem Vitezom.

93. Huda pokušnja! z Dušanom Čatrom in Špelo Bernhard Kobal
Tudi v novem letu bo zadnjo sredo v mesecu MuziKafe - domKULture na Ptuju gostil Hude pokušnje!
93. edicija bo v sredo, 31. januarja 2024, ob 19. uri. Tokratni gost bo pisatelj Dušan Čater, ki bo v pogovoru z moderatorjema Jožetom Rozmanom in Kristino Kočan predstavil knjigo Ekstradeviško. Ob razburljivi zgodbi, postavljeni na enega od jadranskih otokov, boste lahko uživali tudi v izbranih vinih in vinskih zgodbah vinarke Špele Bernhard Kobal iz Kobal Wines. Vstop je prost. Lepo vabljeni.
Projekt Na-prostem.si: Brezplačne alternative Microsoft Wordu in drugim zaprtokodnim programom
V današnjem tehnološko usmerjenem svetu je ključnega pomena zagotavljanje dostopa do učinkovitih digitalnih storitev za vse. V sklopu projekta Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost nevladnih organizacij in uporabnikov smo na eno mesto zbrali odprtokodne programe in njihove zaprtokodne alternative, ki uporabnikom omogočajo izbiro ter uporabo storitev in orodij, ki najbolje ustrezajo njihovim potrebam.
AirBeletrina X Beletrina Digital
Predstavniki Generacije Z, prve generacije, ki je odraščala z internetom in pametnimi telefoni, so trdno prepričani, da je LGBTQ+ odprta družba ne le mogoča, ampak pravzaprav nujna. Na spletnem portalu AirBeletrina preberite prispevek Maše Ogrizek, ki je za Beletrino Digital opravila intervju s štirimi predstavniki omenjene generacije in z njimi ugotavljala ali je nebinarnost res mogoča ali gre le za utopijo, ki ji verjame najmlajša generacija naše družbe. Vabljeni k branju!

VIR: Beletrina