Čez natanko en mesec se po dveh letih koronske pavze v Radovljico vrača najbolj čokoladni dogodek v Sloveniji. 9. Festival čokolade se bo odvijal v soboto, 23. in nedeljo, 24. aprila.


Festival čokolade je brez dvoma največji dogodek posvečen tej sladki pregrehi v Sloveniji. Dogodek tudi letos prinaša veliko sladkih okusov in dogodivščin. Dogajanje bo zgoščeno v radovljiškem parku, v mestnem jedru pa bo na voljo razširjena ponudba radovljiške kulinarike, mestni ponudniki kulturnih doživetij pa bodo odprli vrata muzejev, delavnic, galerij ter tako dodali kamenček v mozaik pestrega dogajanja.

Hitre osnovne informacije:

  • Festival bo potekal 2 dneva: v soboto in nedeljo
  • Festival se bo odvijal v radovljiškem parku
  • Ponudba na stojnicah bo izključno ponudba čokoladnic. Prijavljenih je 19 čokoladnic iz Slovenije, Hrvaške in Italije, med njimi je tudi nekaj povsem novih imen.
  • Za ponudbo ostale hrane in pijače bodo poskrbeli partnerji Okusov Radol'ce
  • Vstop na prizorišče bo omogočen s festivalsko vstopnico, mladi do 18. leta pa imajo vstop brezplačen. Nakup vstopnic je možen na vseh prodajnih mestih Eventim.
  • V zameno za degustacijske kupone bodo na voljo degustacije čokoladnih izdelkov; ena degustacijska pola s štirimi kuponi bo stala 3 €
  • Poskrbljeno bo za bogat spremljevalni program za vse generacije
  • Podrobnejše informacije so na voljo na www.festival-cokolade.si 

Čokoladnice iz Slovenije in tujine ter kulinarika iz Radol'ce
Na festival je trenutno prijavljenih 19 čokoladnic iz Slovenije, Hrvaške ter Italije. Poleg starih znancev, bodo tokrat z nami prvič tudi Radolška čokolada, Čokoladni atelje Bon Bon, Mama Paula, Chocolata, po nekaj letih pa se na festival vrača še ena domača čokoladnica, Molinet. Zaradi zmanjšanja prizorišča, ki bo tokrat le v parku, smo se še bolj zavezali rdeči niti – čokoladnicam. Tokrat namreč na prizorišču ne bo ponudbe ostalih slaščic. 

Na prizorišču bo poleg čokoladne ponudbe na voljo tudi lokalna ulična prehrana ter seveda pijača. Ulično prehrano bosta na prizorišču pripravila Hiša Linhart pod vodstvom Uroša Štefelina ter Gostišče Draga pod vodstvom Aleša Tavčarja.

Naj pralina Festivala čokolade
Organizator festivala je med prijavljenimi čokoladnicami tudi letos razpisal tekmovanje za naj pralino festivala. Na tekmovanje se je prijavilo 5 čokoladnic, skupaj z 10 pralineji, zmagovalec pa bo znan konec meseca marca. Tudi letos bo ocenjevanje potekalo v podjetju Zotter iz avstrijske štajerske, ki je zaradi svoje filozofije in izdelave čokolade od zrna do tablice eden najbolj prepoznavnih evropskih proizvajalcev čokolade in pralin. 

Koncerti ter bogat program za otroke
Oba festivalska dneva bo na prizorišču poskrbljeno za zabaven program. Na glavnem odru bomo gostili zasedbe Batista Cadillac, Ansambel Saša Avsenika, Trkaja, Boštjana Gorenca – Pižamo ter improvizatorje KUD Kiks. Na odru ter na drugih delih parka se bodo zvrstili tudi nastopi orkestra Glasbene šole Radovljica, Pihalnega orkestra Lesce ter plesnih zasedb Mojega kluba, v nedeljo pa bodo za dobro vzdušje poskrbeli Suhu cvetje. Otroke bo v soboto z različnimi programi zabaval animator David Dolamič, v nedeljo pa cirkusantje skupine Čupakabra. 

Pripravljamo poseben prostor za otroške kulinarične delavnice. Delavnice bodo oba dneva izvajali dijaki Srednje gostinske in turistične šole iz Radovljice, poleg njih pa tudi znana imena iz televizijskih ekranov. V soboto bodo otroci lahko ustvarjali v družbi Janeza Zibelnika in Žana Kerna, zmagovalcev šova Mali šef ter slaščičarskega mojstra Naserja Gashija, v nedeljo pa bodo čokoladne čarovnije nastajale pod vodstvom Žiga Gabrovca, finalista šova MasterChef Slovenija.

Otrokom bo na voljo tudi druga animacija. V parku se bodo lahko poizkusili na čokoladnem poligonu, pred prizoriščem jih bo čakal kolesarski pump, na lov za čokoladnim zakladom pa se bodo lahko podali tudi v mestno jedro Radovljice. Prvič bo na voljo tudi t. i. soba pobega na prostem, seveda na temo čokolade.

Tudi letos bodo obiskovalci lahko srečo poizkusili na čokoladni ruleti, kjer bodo z uspešno čokoladno stavo lahko pridobili praktične nagrade. 

Načrtujte obisk festivala
V Radovljici bo za obiskovalce festivala na voljo več urejenih brezplačnih parkirnih površin. Kljub temu pa vas vabimo, da se na dogodek odpravite z javnim prevozom. Prizorišče se nahaja v neposredni bližini radovljiške avtobusne ter železniške postaje. S Slovenskimi železnicami pripravljamo tudi paket, ki po akcijski ceni vključuje vozovnico, polo degustacijskih kuponov ter vstopnico na festival. Naj ob tem spomnimo, da ponudniki javnega prevoza ob vikendih ponujajo znižane cene vstopnic.

Vstopnice za festival so že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim. Vstop je za vse mlajše od 18. let brezplačen, festivalska vstopnica pa omogoča gibanje po prizorišču ter izven njega ves dan. 

Hkrati s slovensko čokolado odkrijte tudi Radol'co
Radol'ca ponuja številne možnosti za aktivnosti v naravi ali odkrivanje kulturnih znamenitosti. Izkoristite ugodne vikend pakete pri ponudnikih nastanitev ter preživite ves vikend v Radol'ci. Poleg festivala čokolade vas vabijo tudi pohodne poti, turno-kolesarsko omrežje, znameniti kraji ter izvrstna lokalna gastronomija. Več o naši ponudbi pa na www.radolca.si.


Vabljeni na Festival čokolade!

PR: JZ Turizem in kultura Radovljica