v duhu prazničnega leta za Društvo tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina, ki letos praznuje 70 let svojega delovanja, bo potekal taborniški dan, ki se bo zaključil s proslavo in pesmijo ob tabornem ognju, ob spremljavi kitar.


V soboto, 15. oktobra 2022, bomo v grajskem obzidju v Ajdovščini taborniki praznovali 70 let 
najlepših spominov, 70 let najlepših zgodb in 70 let delovanja našega društva. Taborniki bomo vsem  obiskovalcem in mimoidočim predstavili taborništvo, naše delovanje, naše šege in navade ter jih  vključili v taborniške aktivnosti, ki nas razveseljujejo že 70 let. 

Taborniški dan se bo pričel ob 10h in bo trajal vse do 18h, ki mu bo sledil zaključek s taborniškim  večerom, prižigom manjšega taborniškega ognja, proslavo in nastop taborniškega benda s kitaro in  pesmijo ob 19h.  

V grajskem obzidju bomo pripravili tudi razstavo, pregled delovanja in taborniških aktivnosti skozi  čas, ki vas bo morda spomnila na vaše dni, preživete pri tabornikih ali vam zgolj pričala nasmeh ter  vas popeljala skozi taborništvo. Izdali bomo zbornik s spomini v obliki intervjujev in slik bivših in  aktivnih tabornikov.  

Taborništvo je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi v življenju, zato boste obiskovalci lahko s seboj  domov odnesli vsaj delček tega, kar se nam je nam tabornikom že zdavnaj za vedno zaraslo nekje pri  srcu.  

Vabljeni torej, da nas obiščete v soboto, 15. oktobra 2022, v grajskem obzidju v Ajdovščini. 

V primeru slabega bomo taborniški dan s kar se da največ planiranimi aktivnostmi v okrnjeni obliki  izvedli v Dvorani prve slovenske vlade.  

V priponki pošiljam vabilo in letak ter prosim za objavo novice na vaši spletni strani, v vaših  novičkah,... Vabljeni tudi, da se nam v soboto pridružite na samem dogajanju. 

Za več informacij sem dosegljiva na zgornjih kontaktih. 

Taborniški pozdrav, 

PR: Helena Harej