Območna razvojna agencija (ORA) Krasa in Brkinov d.o.o. je konec marca organizirala 6. tečaj strokovne usposobljenosti za lokalne turistične vodnike na turističnem območju občin Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Miren - Kostanjevica in Sežana.

Območna razvojna agencija (ORA) Krasa in Brkinov d.o.o. je konec marca organizirala 6. tečaj strokovne usposobljenosti za lokalne turistične vodnike na turističnem območju občin Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Miren - Kostanjevica in Sežana. Namen in cilj nizov izobraževanj je bilo usposabljanje lokalnih turističnih vodnikov za strokovna vodenja obiskovalcev na območju vseh petih kraško-brkinskih občin. Tečaj je vključeval kar 18 različnih predavanj in izobraževanj na temo Krasa in Brkinov na različnih lokacijah. Usposabljanje se je zaključilo v soboto, 15. aprila 2023, s preizkusoma strokovnega znanja – pisnim preizkusom in simultanim vodenjem s tričlansko komisijo na organiziranem študijskem izletu. Novi ambasadorji Krasa in Brkinov so s pridobljeno licenco vpisani v register turističnih vodnikov za območja omenjenih občin.

Vseh 17 udeležencev letošnjega tečaja je uspešno opravilo tako pisni preizkus kot tudi praktični del sobotnega strokovnega usposabljanja in s tem pridobilo naziv LOKALNI/A TURISTIČNI/A VODNIK/CA KRASA IN BRKINOV.

V soboto, 22. aprila 2023, je v Viteški dvorani Gradu Štanjel potekala slavnostna podelitev licenc novim lokalnim turističnim vodnikom. Krajšemu programu, ki ga je popestril mladi virtuoz Samuel Tisel, je sledila zdravica s pogostitvijo na grajskem dvorišču in ogled Galerije Lojzeta Spacala ter novega Muzeja Grad Štanjel v spodnjem delu grajskega palacija.
 
Avtorja pripetih fotografije sta Bogdan Macarol in ORA Krasa in Brkinov d.o.o.

VIR: ORA Krasa in Brkinov