Kdo bo letošnji zmagovalec festivala Melodije morja in sonca? Čigavo pesem si bomo največkrat zavrteli to poletje?

Amfiteater Avditorija Portorož bodo v soboto, 9. julija, napolnile nove poletne melodije. Gostiteljica večera bo Lorella Flego, večer pa bosta popestrila Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Prenos festivala bo ob 21.00 na programih RTV Slovenija.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
27. junij 2022 ob 11:46
RTV SLO


Skozi festivalski večer poletnih melodij bo občinstvo popeljala Lorella Flego, za sproščeno in humorja polno vzdušje pa bosta poskrbela Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič. Foto: Aleš Rosa, Avditorij Portorož - Portorose

Na letošnjem, 41. festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanju Avditorija Portorož - Portorose, Občine Piran in RTV Slovenija se bo ob spremljavi festivalskega benda v živo predstavilo 12 tekmovalnih pesmi (po vrstnem redu nastopa na festivalu):

  1. Anika Horvat in Tinkara Kovač: Do roba in še čez
  2. San Di Ego: Človek mora imeti sanje
  3. Tosca Beat: Colori della natura
  4. Isaac Palma: Zdaj je čas
  5. Nina Lampret: Modrina
  6. Moya: Luna
  7. Nuša Derenda: Valček
  8. Radar: Moje meje
  9. Ninnay: Nočem tja
  10. BosaZnova: Želje
  11. Žiga Jan: V laseh polno imaš soli
  12. Mia Guček: Adrenalin
Na letošnjem festivalu bodo podeljene naslednje nagrade: Velika nagrada Melodij morja in sonca 2022, nagrade strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti in nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. Zmagovalca Velike nagrade MMS bodo določili glasovi strokovne žirije, izbranih radijskih postaj, javnosti s telefonskim glasovanjem in občinstva v Avditoriju.

Na lanskem festivalu je slavila Tatjana Mihelj s pesmijo Ples v dežju.

0 seconds of 0 secondsVolume 100%

 

Tatjana Mihelj – Ples v dežju
»Melodije morja in sonca so od nekdaj festival, ki odpira vrata poletju, festival, ki je prežet z morskim duhom, poln dobre volje in čarobne energije. Letos se nam obeta 12 novih skladb, zelo dober šov program v družbi Iztoka Gustinčiča in Tomaža Klepača, predvsem pa sproščen večer, ki obljubi tudi nekaj presenečenj. Kot vedno sem navdušena in polna pričakovanj, festivalu seveda želim vse dobro, predvsem pa, da bi tudi letos rodil dobro poletno uspešnico, ki jo bomo še dolgo poslušali,« je povedala Lorella Flego, ki bo skozi festivalski večer poletnih melodij popeljala občinstvo v Avditoriju Portorož ter pred radijskimi in televizijskimi sprejemniki. Za sproščeno in humorja polno vzdušje pa bosta poskrbela Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač.

Neposredni prenos festivala boste lahko spremljali od 21. ure naprej na 1. programu Televizije Slovenija, Radiu Koper in prek spleta na www.rtvslo.si.