Bi tudi vi radi šli na izlet in nimate ideje, kam? Za vas smo pripravili 3 ideje za spomladanski izlet na Hrvaškem.

Bi tudi vi radi šli na izlet in nimate ideje, kam? Za vas smo pripravili 3 ideje za spomladanski izlet na Hrvaškem.

1.PULA

Pula je največje mesto v Istri in ima bogato zgodovinsko in arhitekturno ozadje. Sprehodite se mimo Arene in poskusite imenitna vina. V kolikor pa se boste v Pulo odpravili poleti, se lahko udeležite tamkajšnjega festivala Vinski grad, ki obiskovalcem ponuja pokušanje različnih vin iz vse Hrvaške s poudarkom na lokalnih vinarjih.

2. SLAPOVI KRKE

Uživajte v objemu narave in obiščite slapove Krke! Kljub temu, da od leta 2021 plavanje na območju Nacionalnega parka Krka ni več dovoljeno, lahko obiskovalci uživajo v lepem vremenu in neokrnjeni naravi. Do slapov Krke se lahko odpravite tudi s psom, vendar ga morate imeti ves čas pod nadzorom in na vrvici. Na poti nazaj se lahko ustavite v Zadru in ob dobri kavi prisluhnete morskim orglam.

3. GROŽNJAN

Majhno mestece v Istri, ki velja za “istrsko zatočišče umetnikov”. Grožnjan je od umaških in novigraških plaž le 30 minut stran in nudi mir ter navdih glasbenikom, umetnikom in ustvarjalcem, nemalokrat pa pritegne pozornost tudi radovednih turistov. Uživajte v dobri hrani in se podajte na kolesarski podvig po kolesarski stezi Parenzani, ki velja za eno izmed najlepših v Istri.

Zapeljite se na vikend izlet s Ford Pumo. Izberite si svojo iz zaloge na www.prvaizbira.si

VIR: Ford