Občina Radovljica se je pridružila prizadevanjem Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije za enakopravnost invalidov družbi, zato je bila 3. decembra, ob mednarodnem dnevu invalidov, stavba občinske uprave osvetljena z vijolično barvo.

Vijolična barva je barva invalidov, prepoznana iz globalne kampanje »We the 15«, ki opozarja na to, da na svetu trenutno živi več kot 1 milijarda ljudi z eno izmed oblik invalidnosti, kar v svetovnem merilu predstavlja približno 15 % populacije.

Že tradicionalno praznovanje Mednarodnega dneva invalidov, 3. decembra, je bilo prvič razglašeno leta 1992 z resolucijo Generalne skupščine Združenih narodov. Obeleževanje je namenjeno osveščanju o tem, da so invalidi del družbe, ki se še vedno pogosto sooča z diskriminacijo, socialno izključenostjo in različnimi ovirami, ki jim otežujejo enakopravno sodelovanje na številnih področjih življenja.Hkrati je ta dan priložnost, da se zavemo koristi, ki jih celotni družbi prinaša aktivno sodelovanje invalidov v vseh vidikih političnega, družbenega, gospodarskega in kulturnega življenja.

VIR: Občina Radovljica